Ina Burström. Julia Lindström. Kaisa Nilsson.

Ja, namnen som lämnade ESK inför säsongen var samtliga starka och laget tvingades ta in nya spelare och flytta upp egna, unga produkter.

– Ur den aspekten visste vi ju att det skulle bli en tuff säsong. Det blev lite av en omstart för oss och sådant tar alltid tid, säger Tomas Karlsson.

– Utifrån förutsättningarna tycker jag det sett bra ut stundtals, men vi ville väl vara i mitten av tabellen så med det har vi ju inte lyckats. Resultatmässigt ligger vi fyra-fem poäng efter budget, om man säger så.

ESK ligger just nu näst sist i tabellen och kommer att behöva göra en starkare höst för att klara ett nytt kontrakt i Division 1.

Där kommer det att krävas att man får ha spelarna hela och friska.

– Vi drabbades ju av oturliga skador och vi led av bristen på kontinuitet de sju-åtta sista matcherna egentligen. Därav kom ju sommarledigheten lämpligt och nu gäller det för spelarna att sköta sin träning för att vi ska kunna klara av hösten.

Tillbaka i sista matchen var dock Elvira Gustafsson som är en av lagets nyckelspelare den här säsongen.

– Hon är ju en otroligt viktig och den spelare vi bygger mycket runt den här säsongen. Sedan kom även Lina Rosengren tillbaka nu i slutet så inför hösten ser det bättre ut.

– Sen har vi en otroligt tuff start på hösten med Bollstanäs och GUSK. Det absolut viktigaste blir ju längre in när vi möter lag i närheten av oss i tabellen. Där måste vi leverera om vi ska komma över det där strecket.