Serieledande Lokomotiv Grillby reser under fredagskvällen de 13 kilometerna västerut, till S:t Ilian, för att möta ett formstark Enköpings IBK.

Det är en drabbning som lovar gott med tanke på förutsättningarna.

– Jag tror att alla är laddade inför det här och vi har revansch att utkräva. Man märker på spelarna att det är något extra som stundar, de har sett väldigt heta ut på träning, säger EIBK.s tränare Andreas Olofsson.

Artikelbild

| Viktig. Linus Sjöqvist är EIBK:s bäste poängplockare såhär långt.

EIBK kommer från sju raka matcher utan förlust och man tycks ha hittat rätt efter en trög inledning.

– Det känns såklart jättebra. Nu vet vi ju att det blir en väldigt svårt match mot Lokomotiv, men allting känns ändå lättare när man har fått lite självförtroende – det blir lättare att våga under matcherna.

Man har också gjort vad man kan för att bibehålla, och förbättra, formen inför derbyt.

– Vi la in lite träningar i mellandagarna, både efter jul och efter nyår. Vi har inte riktigt varit där vi vill konditionsmässigt. Men det har sett riktigt bra ut, framför allt under onsdagen, säger Olofsson.

EIBK får också förstärkning inför den viktiga matchen.

– Rasmus Lööv är tillbaka efter att ha bott i Umeå. Han spelade med oss året innan division 2. Han har sett intressant ut och det är en riktig powerforward som vi får in.

I övrigt har man också alla tillgängliga, så när som Gustaf Persson som är avstängd och Christoffer Lennartsson som har ryggproblem.

På andra sidan står alltså ”det rosa Loket”, Lokomotiv Grillby. Nykomlingen i serien som fullkomligen dundrade fram inledningsvis.

Man innehar fortfarande serieledningen, även om resultaten sviktat lite det senaste.

– Det är ganska väntat. Vi kan inte vinna allt, och matcherna vi förlorat har varit mot Sirius och Loke, två bra lag. Men det känns som att vi fick upp ångan igen i sista matchen innan jul mot Enhörningarna, säger Lokomotivs Emil Ekström.

Den matchen vann "Loket" med 11–2. Nu väntar tuffare motstånd.

– Det ska bli väldigt kul och en riktigt bra värdemätare inför fortsättningen av vårsäsongen. Enköping är klart bättre än vad tabellen visar, så det här är egentligen en toppmatch. Det är en viktig match för tabellen och betyder mycket för båda. Det kommer att bli viktigt för oss att ha tålamod i och med att Enköping är väldigt duktiga i försvaret. Sedan måste vi själva vara väldigt noggranna med deras starka kontringar.

Hur har förberedelserna varit?

– Vi valde att ta ett uppehåll efter sista matchen innan jul, ändra fram till förra onsdagen. Så nu har vi fått upp hungern och jag hoppas att inställningen ska vara på topp.

Och hur ser laget ut?

– Vi saknar en del spelare, men vi har det bästa laget som vi kan ha för dagen. Vi har en bred trupp, så det är inget vi kan skylla på om det inte skulle gå vår väg. Vi får stuva om lite i femmorna, men jag hoppads att det slår väl ut. Det kommer att bli tufft och spännande – det lag som jobbar hårdast kommer att vinna, avslutar Ekström.