Tabelljumbon grusade drömmen

Det blev stor dramatik i Bålsta ishall när Bålsta HC missade chansen att nå alltrean hemma mot jumbon Waxholm.

Bålsta HC missade alltrean med minsta marginal efter bottennapp.

Bålsta HC missade alltrean med minsta marginal efter bottennapp.

Foto: Anders Hallman

Ishockey2019-11-20 17:30

Ställningen var 3–3 med en minut och fjorton sekunder kvar att spela. I det läget hade Bålsta i och med sin poäng en plats i alltrean. Detta då konkurrenten Tierp samtidigt lågt under mot SHK.

Det var i det läget som Bålsta valde att ta ut målvakten Erik Ladhe för att gå för seger – en seger som just i det läget ju faktiskt inte krävdes. Satsningen fick motsatt effekt och istället gjorde gästande Waxholm 4–3 med 28 sekunder kvar av matchen och gick segrande ur densamma.

Bålsta trillade åter ner under strecket och Tierp tog platsen i alltrean istället. Det ska tilläggas att Bålsta inte hade varit garanterade platsen i alltrean vid en eller ens två poäng vid förlängnings- eller straffseger. Jagande Östervåla möter Österåker under torsdagen och kan då vid seger gå om och ta sista platsen.

Oavgjort hade dock gjort att det i så fall var Bålsta som Östervåla tar platsen av, och inte Tierp.

– Först och främst gjorde vi ingen bra match och kvalitén har varit lite för upp och ner de sista matcherna. Att vi tog ut målvakten i slutet handlade om att vi ville sända signalen att vi gick för att vinna matchen. Man analysera det i efterhand, men vi står fortfarande fast vid det valet, säger tränare Mikael Trång och fortsätter:

– Nu får vi ladda om för fortsättningstrean istället och det ger oss en chans att jobba in vårt grundspel ordentligt. Vi satsar på att ta hem den serien och nå ett kval till tvåan den vägen.

Första omgången spelas redan nu på tisdag den 26 november.

Karta: Bålsta ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!