För att nå Grand Prix, den högsta divisionen inom sjumannarugbyn, skulle Sverige behöva komma sämst tvåa totalt samtidigt som man besegrade Ukraina.

Men det ville sig inte riktigt för laget i den sista EM-anhalten i Ungern.

Framför allt var det en förlust mot Rumänien i turneringens gruppspel under lördagen som kom att bli avgörande. Tvåmålsförlusten med 12–10 innebar att Sverige hamnade på Nederländernas sida i slutspelet, istället för Ukrainas.

Och även om Sverige gjorde en bra insats mot Nederländerna, som sedermera vann hela turneringen, så blev det förlust.

Skagerlind och Sverige fick nöja sig med en tredjeplats till slut, efter att man tagit en skön revansch på Rumänien i turneringens bronsmatch och vunnit med 17–7.

– Vi hoppades att få revansch på Ukraina i semifinalen och sedan få mäta oss med Nederländerna i finalen. Nu blev det dem redan i semi och de var helt enkelt bättre än oss, säger Emma Skagerlind från Ungern.

Hur ser du på din egen insats?

– Har fått mycket speltid och är nöjd med min prestation, skönt att ha coachernas förtroende. Det gick bättre och bättre och bronsmatchen var vår bästa, där hela laget kämpade för varandra.

I och med tredjeplatsen missade Sverige med minsta marginal att ta sig tillbaka till Grand Prix.

Robin Fransson, också han från ERK, var i farten den gångna helgen.

Herrlandslaget spelade den sista delturneringen i Grand Prix-divisionen i England. Det blev en tuff helg med förluster mot Irland, Frankrike, Italien, Spanien och Polen. Med det slutade man på 11:e plats.