1) Madeleine Sagström, Enköpings GK, golf

Redan när Madeleine Sagström äntrade proffslivet var hon inställd på att det skulle bli en berg-och dalbana. Både spelmässigt och mentalt. Det viktigaste är att lära sig saker hela tiden. Och efter ett ganska tungt år på LPGA-touren med flera missade kvalgränser blev det en andraplats och ny bra insats i helgen som var, bortsett från den sista rundan. Och hon kommer fortsätta lära sig varje gång. Snart är hon redo för den stora fullträffen.

2) Kim Amb; Bålsta IK, friidrott

Artikelbild

| Kim Ambs storform håller i sig. Han närmar sig nu VM-kvalgränsen.

De flesta texter om Kim Amb de senaste åren har varit om skador och nedlagda säsonger. Fanns nog en och annan som till och med trodde att karriären var över. Än roligare då att Amb återigen kan utmana världseliten. 81,69 senast i Tyskland. Målen inför säsongen är, åtminstone utåt, av förklarliga skäl blygsamma. "Jag ska försöka göra en hel säsong, det var länge sedan", som han själv sa när han tävlade på hemmaplan. Nu kan vi bara hoppas, hoppas, hoppas att hans axel kan låta honom få chansen att uppfylla sitt mål.

3) Andreas Lindqvist och Fredrik Juhlin, ESK Hockey

Finns knappast någon idrott där ordet "trotjänare" försvunnit mer än i ishockey. En sport där minst 50 procent av trupperna skiftas varje säsong är självklart tryggheten i några som vet hur allt fungerar än viktigare. ESK Hockey har två spelare mindre av den kalibern i vintern när Andreas Lindqvist (14 säsonger) och Fredrik Juhlin (åtta säsonger) lägger rören på hyllan. Bara att tacka för allt och meddela att ni kommer vara rejält saknade på isen i Bahcohallen.

4) Fanna BK, herrar, fotboll

Artikelbild

| Andreas Lindqvist lämnar ett stort hål i ESK efter sig.

Om Fanna får behålla den trupp de förfogar över nu kommer de spela i division två nästa säsong. Laget har allt som krävs för att bli seriesegrare. Höga toppar (går att räkna upp många här), stark bredd, stabilt spel och ett självförtroende att stora mått. Laget mal ned motståndare efter motståndare och har redan kommit till positionen där man snarare är sin egen största fiende. Ser riktigt starka ut!

5) Lukas Segersten, EAI, löpning

Artikelbild

| Fanna är i högform.

Den unge löpartalangen från Enköping tog sig in på topp-100 i Stockholm Marathon på en tid på 2,47. Oerhört imponerande.

Inte ens nära:

Artikelbild

| Lukas Segersten är i högform.

Krockarna

ESK och Fannas herrar spelar på hemmaplan samtidigt i princip varje gång. När vi för första gången på flera år har två lag som vinner massor av matcher kan man bara se hälften. Värdelöst helt enkelt.