Det dröjde bara några minuter i matchen på Korsängens konstgräs innan bollen låg i nätet bakom Södra Trögds målvakt Albin Luthman. Målskytt för Nordia var Kimmo Söderblom. Men Södra Trögd reste sig från Nordias chockstart, och innan paus hade de också fått till en kvittering, genom vasse Simon Tapper.

I andra halvlek kunde också Södra Trögd göra 2-1 genom Abdikadir Noor Osman, och det resultatet stod sig matchen ut. Noteras kan att att Nordia missade sin bonusstraff, som Albin Luthman gjorde en riktigt vass räddning på. I och med segern så står Södra Trögd på sex poäng i gruppen efter två matcher - och Nordia på tre.

– Vi gjorde ingen supermatch. Men vi är nöjda ändå. Vi försöker spela in vår taktik nu, och det fungerade mycket bättre i den här matchen, än den innan. Vi har också provat många nya spelare, varav flera yngre. Så det känns väldigt positivt, tycker Södra Trögd-tränaren Niklas Hallgren, som i år delar uppdraget med Alex Pettersson.

– Jag tycker att det var ett ganska rättvist resultat till slut. De chockade oss lite i början, och vi stod och sov lite. Annars tycker jag att vi hade matchen, fortsätter Niklas Hallgren.

Trögdtränaren berättar också att flera nytillskott har skrivit på för laget den senaste tiden.

– Vi har flera stycken nya. Bland annat har Johan Eriksson, William Hovind och William Lundmark tillkommit på slutet, säger Niklas Hallgren.

Övriga resultat i Upplandscupen:

Enköpings IS - Enköpings SK 2 4-1

Wigör - Bålsta Sanering 1-3

Kraftleden - Håbo FF 2-2 (6-4 efter straffar)

Håbo FF - Fanna BK 2-0