Från början såg den här matchen ut att kunna bli en överkörning från hemmalagets sida.

Bålsta tog nämligen ett hårt grepp om Järfälla från början, och Adrian Sjöqvist var nära att näta redan efter 47 sekunder när han åkte igenom.

Men det skulle visa sig vara lättare sagt än gjort att ta femte raka segern för de gröna.

Artikelbild

| Nätade. Marcus Haglund stod för det viktiga 2–2-målet.

Visserligen gav Gordy Bonnel, assisterad av Johan Hellgren och Dennis Von Walden, Bålsta ledningen, men Järfälla svarade.

Och det efter en märklig situation.

I samband med Andreas Norrbys mål körde Järfällas Dennis Lundgren på Erik Ladhe i Bålstaburen. Lundgren visades ut, men domarteamet godkände – ologiskt nog – målet.

– Vi hade lite otur med domsluten tycker jag, exempelvis deras kvittering. Jag har lite annan syn på den situationen än vad domaren hade, men så är det ibland och det får man hacka i sig, säger coach Lars Billing.

Målet var också ologiskt sett till matchbilden, även om Järfälla stuckit upp några gånger.

– Det var lite en sån dag när pucken inte ville in och inte studsade vår väg. Då börjar vi plötsligt spela lite svårare och överarbeta situationerna.

När Järfälla sedan tog ledningen med 1–2 i inledningen av den andra blev det uppförsbacke för BHC.

Men man skulle lyckas kvittera ganska exakt tio minuter senare. Jesper Söderström hittade Marcus Haglund i powerplay och kvitteringen var ett faktum.

Ledningsmålet skulle komma även det, och det omgående i den tredje perioden.

Jerry Karlsson förvaltade Mattias Tumbas passning på bästa sätt fram till 3–2.

Kort därefter fick Bålsta chansen i powerplay, dock utan utdelning.

Istället kvitterade Järfälla nästan direkt efter att man blivit fulltaliga.

Tre raka Bålstautvisningar senare hade Järfälla också tagit ledningen efter framgångsrikt spel i powerplay.

– Någon utvisning håller jag med om, men inte alla. Det var otur med domsluten idag, det ska man absolut inte skylla på, men det grinade oss lite i ansiktet, menar Billing.

Det målet fastställde också slutresultatet 3–4. Trots att Bålsta plockade ut Erik Ladhe och gjorde ett försök i spel 6 mot 5 lyckades man inte kvittera.

En snöplig förlust som därmed blev Bålstas första under fortsättningsserien.

– Tufft att förlora när jag tycker att vi spelar bra. Men Järfälla har ett bra lag och har blivit förstärkta av ett par duktiga spelare.

Härnäst väntar två raka bortamatcher för Bålsta HC. Närmast är det Värmdö som står för motståndet – ett lag som numera är serieledare på målskillnad.

– Vi ska försöka gå rent de här två matcherna som återstår innan juluppehållet. Men mot Värmdö kommer det att bli tufft.