Matchen spelades i Aldershot, några mil norr om London där det svenska landslaget mötte det brittiska ligalaget British Army i en träningslandskamp i 15-mannarugby. Brittiskorna vann till slut matchen med hela 40-3, och de tre svenska poängen gjordes av Enköpings Emma Skagerlind.

– Det var jag som kickade in trepoängaren för oss, och jag lyckades även att hålla upp ett försök för motståndarna också, säger Emma Skagerlind om sin egen insats i matchen.

Motståndet höll väldigt bra klass.

Artikelbild

| Emma Skagerlind, tvåa från vänster, gjorde Sveriges poäng i England.

– Det var duktiga tjejer, och de har ju proffskontrakt. Det var en väldigt fysisk match, där man snabbt märkte att alla de rutinerade spelarna var i klungan, säger Emma Skagerlind om motståndet.

15-manna är också ganska ovant för många av de svenska tjejerna, där de flesta normalt sett spelar sju-mannarugby.

– Det är väldigt svårt att koppla över till 15-manna från att spela mycket sjumanna, och dessutom var det första matchen för oss i år, medan laget vi mötte hade spelat och tränat i flera månader. Det blir mer kontakt i 15-manna, och det viktigaste är att försöka hålla i bollen och ta någon meter i taget, säger Emma Skagerlind som varit med i landslagssammanhang sedan 2011.

Emma Skagerlind ser fram emot säsongen som kommer, där flera internationella turneringar väntar för henne och Sverige.

– Vi ska på träningsläger i påsk, och sedan väntar en turnering i tyska Bonn. Det blir även turneringar i England och Frankrike, men där väntar vi fortfarande på lite uttagningar. Det stora målet är att komma med till OS-kvalet, så att vi kan få kvala in till OS 2020, säger Emma Skagerlind.

OS i Tokyo 2020, blir de andra olympiska spelen för sjumannarugby sedan debuten 2016.