Sirius har anmält Östersund till disciplinnämnden eftersom de misstänker att ÖFK inte hade tillräckligt många hemmafostrade spelare i truppen, det vill säga spelare som varit registrerade i Sverige från 12 till 21 års ålder, när lagen möttes den 6 juli.

Minst hälften av de uttagna spelarna i en matchtrupp ska vara så kallat hemmafostrade.

Hos ÖFK

Enligt disciplinnämndes ordförande Kerstin Elserth har anmälan nu gått till Östersunds FK för att klubben ska få yttra sig.

"Disciplinnämnden avser sedan att meddela beslut på fredag den 19 juli", skriver Elserth i ett mail till TT.

Enligt Östersund handlar det om hur man ska tolka spelaren Isak Ssewankambos fotbollsfostran.

Vi fick anmälan från förbundet i går och vi är väldigt säkra på vår sak. Isak Ssewankambo är en svenskfostrad spelare, säger Östersunds kommunikationsansvarige Niclas Lidström till Östersunds-Posten.

Spelat i Göteborg

Isak Ssewankambo spelade under ungdomsåren i klubbar i Göteborg men flyttade sedan till Chelsea som tonåring. Han har därefter tillhört flera europeiska klubbar innan han återvände till svensk fotboll.

Om disciplinnämnden bifaller Sirius anmälan kan påföljden bli förlust i den anmälda matchen med 0–3 för det lag som felat.

ÖFK spelade med för få hemmafostrade spelare i en match mot Örebro i maj. Någon anmälan gjordes inte då eftersom Östersund förlorade matchen vilket hade gjort en eventuell påföljd (förlust i matchen) verkningslös.