– Säsongens bästa match, kanske bästa matchen i EHF sedan jag kom dit, sa tränaren Ken Hornö som fortsatte:

– Framför allt i anfallsspelet gjorde vi det bra. Hade ett lugn vi inte haft tidigare. Vi gjorde 28 mål mot ett så här bra lag. Att vi förlorade ändå beror mest på tillfälligheter. En tappad boll här och liten miss där som de utnyttjade direkt.

Det var slutligen en tiominutersperiod i inledningen av den andra halvleken som blev avgörande.

För under den storstilade första halvleken var nämligen EHF i ledningen vid flera tillfällen. Bland annat med 14–12 efter 23 minuter. Men Nacka åt sig i kapp innan paus.

Men sedan förvandlades 17–17 till underläge 17–22 på nio röda minuter.

– Vi tappade inte spelet helt utan gjorde lite småmissar som gav dem kontringslägen, sa Hornö.

Men EHF gav inte upp. Långt därifrån. Laget slet ända hårt ända till slutsignalen och var som närmast två bollar ifrån.

– Men de var lite för bra för att man ska kunna ta in fem mål. Men vi är nöjda med insatsen och det här visar att det finns att bygga på, menade Hornö som plussade Maia Nysten lite extra i ett väl fungerade kollektiv.

Förlusten gör dock att EHF är kvar under nedflyttningsstrecket och har tre poäng upp till Rimbo på kvalplats. Och i nästa omgång väntar nytt topplag. Strand. Förhoppningsvis kan det fina EHF-spelet fortsätta och även utmynna i poäng då.

Målskyttar EHF: Frida Haraldsson 8, Amanda Gustafsson 6, Frida Forsberg 4, Liza Burnelius 2, Felicia Axeén 2, Maia Nysten 2, Isa Ekström, Sara Hornö.