Det var i fredags som EP publicerade en intervju med förre ESK-spelaren Adrian Alan där han berättade om sitt val att lämna klubben efter att ha ansett sig inte fått tillräckligt många chanser till spel av tränaren Martin Andersson.

Det håller inte klubben med om och ger nu sin syn på ärendet och hur det hanterades.

– Fotbollsspelare av idag är kanske inte riktigt som tidigare, det är mer fokus på individen och man gör kanske mer som man vill – och det ska man väl absolut få göra i viss utsträckning. Men vi har haft flera spelare som lämnat oss för resor och annat, exempelvis Bruno Dal Monte, Patrick Lundemo och nu Adrian, säger klubbens ordförande Pelle Johansson.

– Ser man till Adrian nu så anser vi att han fått sina chanser sett till förutsättningarna och han har sakta men säkert matchats in. Men faktum är att han var i USA under ett år för två år sedan och både innan och efter det har han varit skadad i perioder. Då blir det intressant när han säger att han varit med och kämpat under tre år när han faktiskt varit borta i ett av dem.

Ska en resa för två år sedan vara i vägen för speltid nu?

– Nej, men man ska ha med det i beräkningarna. Av de tre åren som Adrian själv säger att han varit med och kämpat om en plats så har han varit bortrest i ett av dem och skadad i perioder efteråt. Vi har haft starka trupper och då kommer de spelare som är friska och närvarande att prioriteras när det är match.

Enligt Johansson tycker man det är tråkigt att spelaren lämnat klubben, men anmärker på sättet som det hanterades.

– Det är tråkigt såklart, framför allt han tog ett beslut så tätt inpå en match. En match vi dessutom vann med 5–0. Nu valde han att tacka för sig fem minuter efter matchen och det kommer som ett slag i magen när en spelare väljer att meddela ett beslut på det sättet, det är sådana saker som gruppen reagerar negativt på. Där önskar man ju att det finns en dialog mellan spelaren och oss andra i föreningen istället, men det är väl så att spelare idag är mer otåliga kanske, jag vet inte.

Har ni haft någon dialog efter att han meddelade sitt beslut?

– Ja, vi hade ett jättebra möte med honom i förra veckan där vi pratade ut. Tråkigt att han lämnar laget när vi är inne i en bra period, för vi är extremt nöjda med vad föreningen och laget presterat såhär långt i år.