Tobias Metzner hade en tung inledning på säsongen, och var skadad under hösten. Nu är han tillbaka på allvar, både på planen och i poängprotokollet. Hemma i Enahallen mot KFUM Falun blev det fyra mål av Metzner, och ett äkta hattrick i den tredje perioden.

– Jag stukade foten ganska kraftigt i en träningsmatch i höstas, och missade de fyra inledande matcherna, och hade lite jobbigt att komma in i det igen. Men nu känns det bra, och det är alltid skönt att göra lite mål, säger Tobias Metzner.

Även coachen Peter Kokocha strödde beröm över Metzners målfyrverkeri.

Artikelbild

| Jakob Fertig jublar över sitt och Lokets femte mål i matchen.

– Han är ju en måltjuv, och behöver inte så mycket utrymme för att sätta dit bollarna. Han har varit skadad ganska mycket, så det är bra att han kommer igång, säger Peter Kokocha.

Metzner och hans formation med Johan Alveus, Rikard Posta, Jakob Fertig och Martin Johansson låg bakom sex av hemmamålen mot ett Falun, som både var kort om folk och som försökte backa hem och spela defensivt.

Segern var Lokomotiv Grillbys fjärde raka på kort tid, och det skiljer nu fortsatt en poäng upp till Borlänge på tredjeplatsen, vilket är lika med kval till division ett.

– Vi har som mål att vinna resten och ge oss en chans att gå upp i ettan. Vi går för vinst hela tiden, säger Tobias Metzner.

Artikelbild

| Daniel Pärnebjörk gjorde Lokets första mål i matchen.

Peter Kokocha var nöjd över segern, som till slut blev väldigt bekväm för Loket.

– Det här var ju som man kan säga en skitmatch. Falun bjöd ju inte upp till så mycket spel. Stundtals kändes som att vi fick spela powerplay hela matchen mot ett rejält tröttkört Falun. Vi har ju sagt att vi ska vinna resten, och det här var fjärde raka, och vi gjorde elva kassar så där är vi nöjda, säger Loketcoachen.

Artikelbild

| Emil Ekström gjorde en bra insats i hemmamålet.

Loket hade 4-2 efter den första perioden efter ett sent mål av Rikard Posta. Innan dess hängde Falun med bra målmässigt.

– Visst man kan tycka att vi skulle dragit ifrån tidigare. Men vi gick på två femmor i början för att komma in i matchen ordentligt. Men det kändes som att om vi kom upp i högsta kapacitet så hade vi stängt matchen redan efter första perioden, säger Kokocha.

Jakten mot tabelltoppen fortsätter nästa helg med ny hemmamatch, också då i form av motstånd från Dalarna när Insjön kommer på besök.

– Vi vann borta mot dem, på en väldigt liten plan, så det var både rock´n roll och hawaii. Det ska bli kul att möta dem på hemmaplan på stor plan.

Loketcoachen är nöjd med tillvaron just nu.

– Jag tycker att det ser bra ut. Vi börjar bli mer och mer trygga i vårt spel, och femmorna sitter. Men vi har långt kvar, säger han.

Målen Lokomotiv Grillby: Tobias Metzner 4, Daniel Pärnebjörk 2, Rikard Forsberg Posta, Jakob Fertig, Simon Äng, Erik Äng, Jonatan Hillerstig.