När Enköpingstränaren Daniel Redén ska summera året har han massor av triumfer. Eller vad sägs om segern i Prix de Croix med hästen In Vain Sound, Whitehouse Express som tog raka V75 segrar och som senare följdes upp med seger i Gotlandslöpningen. Västerbo Highflyer krigade hem Jämtlands Stora Pris. Lionel N.O. vann Olympiatravet och kom trea i Prix d’Amerique. Året avslutades med att Propulsion blev klar för Prix d’Amerique 2018 efter seger i Prix du Bourgogne på nyårsafton, före Bold Eagle som vann Prix d’Amerique 2017.

Vilken var er bästa prestation under 2017?

– Självklart att ha fyra hästar i Prix d’Amerique. Vi vann inte men eftersom det nästan inte är nån som haft med fyra hästar i Prix d’Amerique. Och det är världens största travlopp, det är en av de största grejerna. Att ha tre hästar i elitloppet är också en stor sak. Sen har vi vunnit många stora lopp, säger den segerrike travtränare Daniel Redén och tillägger:

– Propulsion har sprungit 1.08.1 vilket är den snabbaste tiden i Europa någonsin. Att jag har tränat den hästen fram till det, det är mäktigt och stort. Det finns en hel del godbitar under året.

Det var i Hugo Åbergs Memorial som Propulsion och Örjan Kihlström vann på nytt svenskt rekord – och Europarekord – på distansen 1609 meter.

Vad ser du fram emot 2018?

– Prix d’Amerique. Jag har hästar som har möjligt att hävda sig där. Elitloppet ser man alltid fram emot, förhoppningsvis har vi någon med där också, det är dom två stora grejerna. Vi ska ha ett hälsosamt och bra år där hästarna får vara friska och krya.

Någon häst som ser extra bra ut?

– Propulsion som alltid, jag tycker att han fortsätter att utvecklas. Han har visat att han tillhör de bästa i världen. Jag tycker själv han är topp tre i världen.