Patrick Lundemo firade stora triumfer på Solid Park i Västerås.

– Klart det är skönt när det lossnar, konstaterade matchens förgrundsfigur.

Mycket av den första halvleken handlade om just Lundemo. Redan innan han hittade nätet var han fri till vänster (minut 10) men sköt till inkast. Revanschen lät dock inte vänta på sig speciellt länge.

Artikelbild

| Patrick Lundemo blir rejält firad efter 1–0

Efter en tilltrasslad situation i straffområdet tre minuter drog han in sitt första mål för säsongen via stolpen.

– Det var lite flipperspel och jag bara vräkte mig fram, sa Lundemo.

Tre minuter senare var det dock kvitterat. En frispark i muren av hemmalaget gav retur som Dylan Kosik stänkte in stenhårt från långt håll.

Men Lundemo var långt ifrån klar. När matchklockan tickat till 19 hittade Hugo Östlund Rödlund framrusande Martin Lönneberg på kanten, hans inspel i straffområdet var perfekt. Än mer perfekt var Lundemos skott som satt stenhårt i målvaktens vänstra kryss.

Artikelbild

| Jonathan Böckert gjorde också ett kanonmål

– Bra inspel, var bara att sätta dit foten, flinade målskytten.

Pigge Tristan Korras på vänsterkanten tog sig inåt i banan i minut 24 och serverade, via Lundemo, Jonathan Böckert. Och Böckert ville naturligtvis inte vara sämre än Lundemo utan satte sitt skott i samma nätmaska.

3–1-ledning och ESK kunde mycket väl gjort fler mål men passningarna i de avgörande ögonblicken var inte alltid välriktade. Inte försvarsspelet heller. Uppspelen hamnade lite väl ofta på fel adress. Och VIK var ytterst nära att ta sig igenom vid flera tillfällen men misslyckades även de i det sista momentet.

Det gjorde de däremot inte i den 56:e minuten. Den andra halvlekens första målchans resulterade nämligen i mål. Efter att ESK-försvaret inte riktigt kunde bestämma sig för vem som skulle ta hand om Allan Kosik såg han till att ganska behagligt placera bollen utom räckhåll för Gustaf Persson i ESK-målet. ESK:s anfallsspel hade dessutom i det närmaste försvunnit. Redan i tidigt läge slog passningarna bort eller så slog man i bromsen när man närmade sig straffområdet.

– Vi kommer fel och tar dåliga beslut, konstaterade ESK-tränaren Martin Andersson som fortsatte:

– Vi har inte riktigt kontroll och kommer till för få avslut. Vi blir ängsliga. Svårt att veta om man ska gå fram och försöka stänga matchen eller säkra hemåt.

Men när det såg som mest darrigt ut klev han fram igen.

Patrick Lundemo.

Böckert hittade honom perfekt i djupled i 87:e minuten och fri med målvakten slogs bollen i sidled och där kunde Jonatan Åhlin enkelt vandra in med 4–2 och säkra segern. Att Lundemo fick kröna insatsen med att nicka in en hörna på stopptid gjorde självklart inte saken sämre.

– Riktigt skönt med tre poäng, konstaterade han och fick medhåll av sin tränare.

– Starkt av oss att vinna igen.

ESK och Franke har därmed 13 poäng vardera i toppen av tabellen efter fem omgångar.