Traditionsenligt runt den här tidpunkten på året genomförs EP-Cupen nu i helgen. Och det verkar bli ett bra år deltagarmässigt, om man får tro Enköpingortens fotbollsallians ordförande Kent Sundelin.

– Just nu är det strax över 100 lag anmälda, vilket är lite fler än det brukar, så det ser ut att kunna bli ett bra år.

– Vi har fått några sena avhopp, men vi hoppas kunna fylla de luckorna också.

Cupen kommer att spelas i åldrarna mellan -04 och -10, vilket innebär spel mellan 9-manna ner till 5-manna.

– Det kommer att bli rena gruppspel för de yngsta och sedan kommer de äldsta, de som spelar 9-manna, att spela finalspel under söndagen.

Hur har förberedelserna gått?

– Väldigt bra. Det går på rutin nu mera efter alla år. Vi kör samma upplägg som tidigare år.

En liten avvikelse är dock det eldningsförbud som fortfarande kvarstår.

– Det innebär att vi som det ser ut inte kommer att kunna erbjuda exempelvis grillade hamburgare i kioskverksamheten. Men jag hoppas – och tror – att folk har förståelse för detta. Man får nöja sig med kokt korv, helt enkelt, skrattar Sundelin.

En annan förändring som kan komma att ske, beroende på värdet, är speltiden.

– Det är fritt fram att korta ner speltiden en aning. Blir det varmt så kommer det att bli väldigt tufft och intensivt för spelarna.

Om du skulle tippa. Något lag du tror lite extra på?

– Det är alltid roligt när "småklubbarna", om man kan säga så, sticker upp och står för bra insatser. Annars brukar Håbo FF vara starka på ungdomssidan.

EP-cupen kommer att spelas mellan lördag och söndag på Enavallen (Enköping), Skogsvallen (Grillby), Gröna Dalen (Bålsta), Fanna IP (Enköping), Åvallen (Örsundsbro), Trögdsvallen (Lillkyrka) och Borgvallen (Hummelsta).