Kvalitén och åldern är blandad på ispasset när vi besöker Enköpings KK under uppstartslägret i Bahcohallen.

På ena planhalvan tar de yngre sina första stapplande (men ihärdiga) steg, medan de några år äldre genomför perfekta piruetter på den andra.

– Det är det roligaste under det här lägret, att se spännvidden i ålder inom klubben. Jag tror att den yngsta som finns med är tre å, medan den äldsta är 60, säger Marie Frentz, åkare och styrelsemedlem i EKK.

Artikelbild

| Tekniken slipades under ispassen. Dessa varvades med viktig fysträning utomhus.

Uppstartslägret är precis som det låter starten på säsongen för många av åkarna inom föreningen. För de yngre handlar det att om att åter komma in i åkningen och hitta balansen, medan vissa laddar upp för elitseriepremiären senare i höst.

– Det finns det som redan har lagt grunden under sommaren, de som elitsatsar. Sedan finns det de som tar sina första steg för säsongen.

– Isabelle Brandeborn till exempel hör till dem som satsar hårdast och går in för elitseriepremiären, menar Marie Frentz.

Under veckan genomför åkarna ungefär fyra pass per dag, fördelat på fysträning och pass på isen.

Artikelbild

| Stor varaiation i ålder fanns på isen.

– Man är ganska mör efter en sådan här vecka. Den tredje dagen brukar vara värst, men våra tränare är duktiga på att anpassa träningen.

Tränarna består mestadels av klubbens egna åkare. De varvar sin egen träning med att lära upp de yngre. Så det är intensiva dagar under lägret som blir en uppladdning inför antingen elitserien, amatörtävlingar för seniorer eller de så kallade Stjärntävlingarna för de yngsta.