Tunna Lokomotiv inte oroliga

Hittills har man rullat runt på två femmor i matcherna. Det är ett upplägg som Loket komemr att fortsätta med, menar Emil Ekström.

Emil Ekström ser fram emot en spännande match med sitt Lokomotiv.

Emil Ekström ser fram emot en spännande match med sitt Lokomotiv.

Foto: Thomas Lindblom

Innebandy2019-10-31 17:30

Säsongen kunde knappt ha börjat bättre för Lokomotiv Grillby. Efter tre matcher står man på åtta av nio möjliga poäng och är obesegrade, förlängning inräknat.

– Vi har visat en rejäl lagmoral såhär långt, säger lagets målvakt Emil Ekström.

Hur avgörande har den varit för säsongsstarten?

– Extremt viktig. Framför allt efter en ganska turbulent försäsong där en del spelare lämnat. Samtidigt har alla som valt att vara kvar klivit upp en nivå och det har varit avgörande, inte minst senast mot Tolvfors.

I den matchen, som var lagets hemmapremiär, hamnade man i underläge flera gånger men kunde resa sig i tredje perioden och vinna efter förlängning.

Nu är det dags för en ny utmaning och på förhand är den klart värre. Rasbo, nya i serien efter att ha åkt ur division 1 i våras, väntar på bortaplan.

– Egentligen ett lag vi inte har så bra koll på, men som väl har börjat lite knackigt med tanke på att de kommer från ettan. Men det kommer säkert vara ett topplag när serien summeras, menar Ekström.

Det blir något att bita i för de två femmor Loket ställer på benen.

– Närmsta tiden kommer det att se ut så. Vi hoppas kanske kunna ha långtidsskadade Oskar Manninen tillbaka efter jul, men vi kommer spela med två femmor, plus någon extraspelare.

Kommer ni orka?

– Ja, alltså det är ju en match i veckan. Sen är det ganska fördelaktigt med två femmor i och med att man kan få igång tempot och spelarna känner förtroende. Sedan är det klart att vi måste hålla oss ifrån skador och sjukdomar.

Karta: Hall 2000
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!