Johansson hjälte i galen match

Det var en smått galen match som utspelade sig i Östhammar när Lokomotiv Grillby till sist kunde avgå med segern. Men avgörandet lät vänta på sig.

Kim Johansson satte spiken i kistan i Lokomotivs seger.

Kim Johansson satte spiken i kistan i Lokomotivs seger.

Foto: Anders Hallman

Innebandy2019-11-23 12:04

Lokomotiv Grillby tog sin andra raka seger i herrtvåan när man mötte Östhammar på bortaplan i en sen kvällsmatch. Tabelltian vållade stundtals stora problem för Loket och segersiffrorna skrev till sist till 7–8.

Avgörandet dröjde tills det återstod mindre än två minuter av matchen. Då klev Kim Johansson fram och satte det avgörande målet för Grillby, som därmed klev upp på en  – åtminstone tillfällig – fjärdeplats i tabellen.

Frågan är om det egentligen borde ha varit avgjort tidigare. Gästerna ledde nämligen med 0–4 efter 7.37 av den andra perioden, efter att Rikard Forsberg Posta gjort två mål och Jonatan Hillerstig och Jakob Fertig ett var.

– Första perioden ganska bra och efter planen. När vi väl fick målet kändes det logiskt och sedan rann det på bra och såg riktigt fint ut i andra. Sedan var det som att vi tog av oss skorna och kastade in dem på planen. Vi blev stillastående och släppte in dem i matchen, säger Anders Iggström i Lokomotiv.

Ja, för från 0–4 till 2–4 tog det bara 19 sekunder och Östhammar var med i matchen. Inför den avslutande perioden hade man dessutom närmast sig ytterligare och på tavlan stod det 5–6 i Lokets favör.

I tredje kvitterade Östhammar, innan man sedan gjorde vartannat mål fram till 7–7 och Johansson till sist kunde fixa en skön trepoängare.

– Vi fortsatte producera framåt, som tur var. Tredje var bättre försvarsmässigt, men vi kom inte in i tempot vi hade i inledningen av andra. Sedan släppte vi ju upp deras storskytt Samuel Eriksson alldeles för mycket, och så ska det inte behöva se ut. Han ska inte få göra fem mål i den här matchen.

– Men vi vann trots allt och det är en styrka att göra det även när spelet svajar såhär. Men framöver måste vi klara att hålla den nivån som vi gjorde under starten av andra perioden i hela matchen, säger Iggström och berömmer lagkaptenen Tomas Kock för sin insats.

– Han gjorde två riktigt viktiga mål och visade en bra inställning hela matchen.

Matchfakta

IBK Östhammar-Lokomotiv Grillby 7-8
(0-1, 5-5, 2-2)
Division 2 Herrar GUD
Målen: 0-1 Rikard Forsberg Posta, 0-2 Rikard Forsberg Posta, 0-3 Jonatan Hillerstig, 0-4 Jakob Fertig, 1-4 Samuel Eriksson, 2-4 Samuel Eriksson, 2-5 Kim Johansson, 3-5 Rasmus Owenius, 4-5 Johan Emriksson, 4-6 Tomas Kock, 5-6 Samuel Eriksson, 6-6 Samuel Eriksson, 6-7 Tomas Kock, 7-7 Samuel Eriksson, 7-8 Kim Johansson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!