"Annat än 100 procent blir vi uppkäkade"

En stark insats mot toppkonkurrenten Borlänge senast slutade med seger. Nu väntar ett motstånd i ett annat tabellskikt – jumbon Södra Tolvfors.

Lokomotiv Grillby ställs mot Södra Tolvfors. Återstår att se om Tobias Metzner har krutet torrt även den här matchen.

Lokomotiv Grillby ställs mot Södra Tolvfors. Återstår att se om Tobias Metzner har krutet torrt även den här matchen.

Foto: Anders Forngren

Innebandy2019-10-25 16:00

Lokomotiv Grillby har minst sagt inlett sin andra säsong i division 2 förtroendeingivande. Det har hittills blivit två raka segrar, senast mot ett topptippat Borlänge.

Under lördagen väntar istället motstånd från tabellens andra ände när hittills nollade Södra Tolvfors besöker Enahallen i vad som är "Lokets" hemmapremiär.

– Ska bli kul att få spela hemma igen. Annars är mina tankar kring matchen att vi ska kunna spela lika uppoffrande som vi gjorde i de två inledande, för det är vad som krävs, säger lagets tränare Peter Kokocha.

Just uppoffringarna blev nyckeln mot Borlänge senast när man trots liten trupp kunde åka hem med en seger.

– Vi var ju pressade, men vi gjorde jobbet och bra utdelningen på den taktiska förändringar. Sen Stressade vi inte upp oss och det är en mognad vi ser sedan förra säsongen. Vi har en annan grund i år och har anpassat oss bättre efter nivån.

Tolvfors är jumbo med noll poäng. Hur ser du på uppgiften?

– Otroligt svårt att säga på förhand.Ifjol kunde vi ha lätt för ett lag på våren och sedan jättesvårt på hösten – man vet liksom inte vilka förändringar som skett. De kan ha spelat si och plötsligt spelar de så, så man har ingen aning. Det kan se lätt ut på förhand, men klart är att om vi inte ger 100 procent så blir vi uppkäkade, oavsett lag.

Matchdags

Lokomotiv Grillby Södra Tolvfors
Division 2 Herr GUD
Lördag 12:00, Enahallen
LIVE: Matchen kommer att rapporteras direkt på eposten.se/sport och kan följas utan extra kostnad av dig som är prenumerant.

Karta: Enahallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!