– En match det är svårt att säga så mycket om. Det rullade liksom bara på, säger EIS tränare Patric Lindblom efter att hans lag vunnit med 3–1 borta mot lokalkonkurrenten Härnevi.

– Men skönt, såklart. Ett derby är alltid ett derby.

I stekande hetta var det till en början jämt, men gästerna EIS var laget som tog kontroll över händelserna.

– Blåstes för vattenpaus efter 25 minuter och då var vi laget som helst inte velat ha den, vi hade en bra period då. Men vi tog över och häll i det därifrån.

Enköping tog också ledningen i matchen, men Härnevi lyckades få till en kvittering.

– Men de såg tyngre ut än oss och även om vi hamnade i en lite sämre period efter deras kvittering så kändes det tryggt. Vi skapade såpass mycket trots allt, menar Lindblom.

Enköping skulle också visa sig starkast och dessutom mest effektiva i matchen. Man lyckades få in två bollar till och man kunde skriva segern till 3–1.

– Det är som sagt svårt att säga så mycket om matchen egentligen. Vi körde på och det kändes rätt tryggt under ganska lång tid. Vi var som helhet det klart bättre laget och jobbade bra defensivt. Vi släppte inte fram dem och de skapade bara enstaka heta chanser, vilka i och för sig var väldigt heta i vissa fall.

Enköping går nu starkt i sexan. Laget klättrade upp till fjärdeplats i tabellen, men man har samma poäng som tvåan och trean (Märsta och Knivsta).

Målskyttar EIS: Ejub Mehic 2 och Kushtrim Trimi.