Tävlingen, som gick av stapeln i IFU Arena i Uppsala, har på bara två år vuxit till Sveriges näst största ungdomstävling i friidrott – i år med nästan 2100 startande, huvudsakligen från närregioner men även från mer avlägsna regioner.

Bålsta IK representerades av en trupp bestående av 11 ungdomar under spelen, med killar från klasserna P11, P13, P15 och tjejer i klasserna F12 och F13.

Helgens mesta medaljör blev Stina Ekengren, F12, som lyckades att ta tre stycken silver: i längdhopp, 200 meter och 60 meter häck.

Artikelbild

| Tvåa. Stina Ekengren kom på andraplats i längdhopp, 200 meter och 60 meter häck.

Just häckloppet blev en riktig rysare då kvalet nästan slutade med fall. Det räddades upp och sedan kröntes det hela med andraplatsen i finalen.

Riktigt imponerande med tanke på ett startfält med fler än tjugo startande i både längd och häck.

Teamkamraten Leona Widell lyckades även hon väl när hon inkasserade ett brons i tresteg.

Därutöver kryddade hon helgen med två personliga rekord, i kula och längd.

I F13 så förärades även Wilma Fjäll med en bronspeng för sitt hopp på 1,40 meter i höjdhopp.

Ivan Nilsson rönte även han framgång i just höjd, där han i klassen P11 lyckades ta hem ett brons. Det hoppet var dessutom ett nytt personbästa för hans del.

Slutligen så putsade Ivan även sitt personbästa i kula. Trots rekord fick han tyvärr se sig distanserad med strax över decimetern och tog hem en bronsplacering. Storebror Axel lyckades även han sätta personbästa i de för honom nya grenarna stav och tresteg.

Tangerat personbästa blev det också för Hampus Gull-Åhlund i P15-klassen på 60 meter. Även i längd kunde rekordet varit i fara om inte en skada från en tidigare gren ställt till det.