ESK tappade en poäng på stopptid

ESK åkte på en tung förlust i Hudiksvall då hemmalaget satte 2-1 när klockan passerat 90 minuter.

Jonathan Böckert gjorde ESK:s mål i förlusten mot Hudiksvall.

Jonathan Böckert gjorde ESK:s mål i förlusten mot Hudiksvall.

Foto: Anders Hallman

Fotboll2019-10-05 18:40

– Klart det är riktigt surt, sa tränaren Martin Andersson efter att hans lag missat chansen att säkra kontraktet i division 2.

Matchklockan hade tickat till 91,45 när Hudiksvall fick läge utanför straffområdet.

– Vi kom inte ut på skytten ordentligt så distansskottet gick i mål, tyvärr inte första gången den här säsongen vi åker på ett sånt mål, sa Andersson.

Det var självklart extra förargligt eftersom ESK själva hade en ypperlig chans att avgöra matchen bara någon minut innan då Dennis Botchey kom i ett bra läge, lobbade målvakten men bollen gick i överkant av ribban.

ESK inledde annars ganska bra men Hudiksvall tog över och ESK blev ganska låga i försvarsspelet.

– Vi hade en hel del problem med deras offensiva löpningar på mittfältet, menade Andersson.

Precis innan pausvilan tog hemmalaget ledningen men ESK kände ändå att poängchansen var god. Och när timmen var spelad fick laget straff efter att ett skott letat sig på en hand. Jonathan Böckert var mycket säker från elva meter.

– Vi tappar boll i olyckliga lägen för ofta, det gör att det blir väldigt jobbigt att spela och vi blir nedtryckta, sa Andersson och fortsatte:

– Men arbetsinsatsen var det inget fel på, synd att det inte räckte till poäng bara.

Mora förlorade så ESK kan inte åka ur direkt men Valbo vann sin match och är två poäng efter ESK på den negativa kvalplatsen.

– Vi får förbereda oss på det värsta, allt annat än kval är bonus just nu, Stocksund som vi möter i sista matchen har inget att spela för så allt kan i alla fall hända, avslutade ESK-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!