ESK säkrade kontraktet efter kryss

Efter en tung match mot Stocksund tog Enköpings SK saker i egna händer och säkrade kontraktet för fortsatt spel i division 2.

Enköping spelade till sig ett kryss och håller sig därmed kvar i division 2.

Enköping spelade till sig ett kryss och håller sig därmed kvar i division 2.

Foto: Erik Appelqvist

Fotboll2019-10-13 16:28

Det vankades rysare när Enköpings SK skulle ställas mot redan färdigt tredjeplacerade Stocksund i den sista omgången av Division 2 Norra Svealand. ESK behövde vinst eller kryss för att göra det så svårt för jagande Valbo som möjligt. När 90 minuter hade gått var resultatet 3–3 och ESK var klara för ännu ett år i "tvåan". 

– Det känns ganska tomt nu. Planen var att hålla sig kvar i tvåan, absolut, men inte på det här sättet, säger tränaren Martin Andersson efter visslan.

– Vi har inte gjort en bra prestation över säsongen. Ingen av oss. Jag är inte nöjd med mig själv, hur saker har fortlöpt under året och så vidare. Vi har gått från några mindre bra resultat, men bra prestationer till att det har blivit likgiltigt och usla prestationer. Det var inte så att vi inte vill eller inte kämpar, men vi får inte ihop det. Första halvleken idag är något av det jobbigaste jag hade sett. 

Matchen, ja. ESK är nog glada över att Stocksund inte hade något att spela för. Gästerna dominerade och tog förtjänt ledningen i den första halvleken. ESK hade svårt att hantera Stocksunds press och bjöd inte upp till mycket motstånd, trots två missade frilägen av Jonathan Böckert.

I den andra halvleken skulle ESK spela upp sig, även om Stocksund fortfarande var det klart bättre laget.

Kombon Botchey-Östlund Rödlund skulle göra 1–1. Sedan skulle Östlund Rödlund göra 2–1. Stocksund skulle kvittera, men med tio minuter kvar gjorde Alexander Persson Njie, kapten för dagen, 3–2. Matchen slutade till slut 3–3, efter ett sent insläppt mål.

Det största utropstecknet i ESK skulle man kunna tro var Östlund Rödlund, tack vare hans dubbla mål, men framförallt så stod målvakten Gustaf Persson för en fin insats med flertalet viktiga räddningar. Även om han är ganska självkritisk. 

– Jag tyckte att jag släppte in ett mål för mycket, men det var väl en okej prestation från mig, säger Persson och fortsätter:

– Vi gör en dålig match överlag, men det är skönt att vi kunde knyta ihop säcken och få med oss en poäng. Jag känner lättnad nu.

Krysset innebär alltså att kontraktet är säkrat. Vinnare av Division 2 Norra Svealand blev Täby medan Karlberg får kvala upp till division 1. Ut åkte Mora och Sundbyberg medan Valbo spelar kval om att hålla sig kvar i tvåan.

Matchfakta

Enköpings SK – IFK Stocksund 3–3

(0–1), (3–2)

Målskyttar ESK: Hugo Östlund Rödlund (51', 59'), Alexander Persson Njie (79')

Dennis Botchey hade även han en bra match med två assist.
Dennis Botchey hade även han en bra match med två assist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!