– Det var snabba puckar när jag kom in, inte mycket tid att sätta den struktur jag vill men jag tycker grabbarna har tagit till sig mycket på kort tid, säger Håbos tränare Alexander Edstein.

Efter sju matcher klev Eric Rode Olsen åt sidan och Edstein kom in och var ansvarig under fem avslutande fighterna.

– Vi är inte på 100 procent ännu men jag tycker vi är på god väg. Spelet har varit bättre än poängutdelningen, menar Edstein.

Artikelbild

| Håbo FF spelar säsongens viktigaste match under lördagen.

Förlusten i derbyt mot ESK följdes av två starka segrar innan våren avslutade med dubbla förluster mot lag under nedflyttningsstrecket.

– Klart det var en missräkning, speciellt mot Uppsala Kurd. Vi måste ta lärdom av det då vi inte alls var där i första halvlek men skapade så mycket att vi borde vunnit efter paus, säger Håbotränaren.

– Det är speciellt uppbyggnaden av anfallsspelet vi måste förbättra, där har vi inte nått fram helt. Förlusterna berodde även på att vi tappade boll på fel ställe och då är vi alldeles för sårbara, säger Edstein.

Och truppen har ofta varit tunn.

Artikelbild

| Danilo Al Saed har knappt spelat under våren och behövs om Håbo ska avancera i tabellen.

– Vi har haft mycket skador, konstaterar han.

Exempelvis kunde Erik Jansson bara spela på slutet och vindsnabbe Danilo Al Saed i princip varit frånvarande hela våren. Något som självklart märkts.

– Han hoppade in men var inte helt ok, han behövde mer tid och hoppas han kan komma tillbaka fullt frisk i höst, det skulle betyda mycket.

Håbo tittar även på förstärkningar.

– Ja, vi har diskuterat detta men inget är klart. Vi behöver framför allt få hela truppen skadefri men även bredda den lite. Men om det dyker upp någon spetsvärvning vore det naturligtvis välkommet, säger Edstein och avslutar:

– Det är jämnt i tabellen och varje match kommer bli betydelsefull, vi är förhoppningsfulla inför hösten.