13 matcher. 36 poäng. 12 segrar. En förlust. Serieledning med elva poängs försprång. Det är Fanna BK:s mycket imponerande facit så här långt. Fanna värvade flera namnkunniga spelare inför säsongen - och det har också gett effekt. Bruno Dal Monte är en av dem.

– Jag tycker att vi ligger där vi ska ligga, sett till det spel som vi presterar. Många tycker kanske att vi har lite stolpe in, och att det kanske gått för bra? Men man måste också titta på att vi dominerar matcherna i typ 70 minuter, kanske mer ibland. Vi har verkligen ett bra lag, och fått ihop det bra. Även om jag själv tycker att vi saknar många delar i spelet fortfarande. Vi behöver få lite bättre kontinuitet i spelet, och vara bra i 90 minuter istället för 75. Vi behöver också kunna stänga matcherna lite tidigare, säger Bruno Dal Monte.

– Att vi skulle ha 36 poäng efter 13 matcher kanske hade varit lite önsketänkande, men jag sa inför säsongen att vi har ett ruskigt bra lag, och att topp tre inte var omöjligt, fortsätter han.

Artikelbild

| Alexander Alan och hans Fanna laddar inför premiär mot Norrtälje om ungefär en vecka.

Själv bytte han från ESK till Fanna inför säsongen, efter stora problem med skador.

– Jag har många fina minnen från ESK. Men när jag tog beslutet var det egentligen inte svårt, jag behövde testa på något nytt, säger han.

Om ni skulle möta ESK i dag, hur skulle det gå?

– Det är en känslig fråga. Men jag tror att vi skulle klå dem. Jag tror att vi skulle kunna slå division ett-lag också när vi spelar som bäst, säger han.

Tränaren Alexander Alan beskrivs som en viktig del i Fannas framgångar.

– Det är egentligen anledningen till att jag gick till Fanna. Han är grym på alla sätt och vis. Han har mycket energi, har fått ihop gruppen och visar tillit till sina spelare, och låter oss spela på det sätt vi vill spela, säger Bruno Dal Monte.

Att det är serieseger som hägrar i höst råder ingen tvekan om.

– Det är alltid mitt tänk. Det blir en intensiv höst, och det gäller att vara med från start när det börjar. Ingenting är klart, men målet är alltid att vinna varje match, och sedan är det bara att ladda om batterierna för division två, säger Fannas offensive nyckelspelare.