Efter ett mycket vasst gruppspel med tre raka segrar mot i tur och ordning Valbo FF Röd (4-3), Mälarhöjden IK Svart (3-0) och Films SK (5-0) väntade kvartsfinal mot Skutskärs IF under söndagens A-slutspel.

Där det dock lite överraskande stopp för ESK. Skutskär vann med 3-2 efter straffar.

– Det blev platt fall i kvarten. Vi agerade lite stressat, och Skutskär spelade ganska smart och rutinerat. De var lite vassare och skapade lite mer, säger assisterande ESK-tränaren Tomas Karlsson.

Efter 1-1 vid full tid (ESK-mål av Josefin Sundström) krävdes det straffar för att sära lagen åt. Här var Skutskär starkast.

– Vi satte första och brände andra, medan de satte sina bägge straffar. Det är ju lite av ett lotteri. Det var surt, säger Tomas Karlsson.

Annars låg vägen mot avancemang öppen för ESK.

– Vi hade medgång i lottningen och kom på den sida vi ville, och hade stora möjligheter att gå långt. Men så är det ibland. Men det var ändå en positiv helg, och bra teambuilding för tjejerna, säger han vidare.

Flera av de nio nyförvärven visade upp sig för första gången, och bland annat gjorde nyförvärvet från Gideonsberg, Elvira Gustafsson sex mål i gruppspelet.

– Hon har fina kvaliteter. Men hon kanske inte kom riktigt till sin rätt i kvartsfinalen. Jag tycker även att vår målvakt Jonna Böckert visade fina kvaliteter, säger Tomas Karlsson.

Karlsson meddelar också att det kan vara fler spelare på ingång i truppen.

– Vi har ett par provspelare till som ska komma och testa, så det finns några till på önskelistan. Men vi har också två lag att fylla, säger han.

ESK jagar en träningsmatch till slutet av februari, annars drar försäsongen med matchandet igång på allvar i mars.