Enköpings Rugbyklubb tog in tre britter i laget mot Göteborg. Den mest meriterade, Andrew Daisch tillhörde en av planens bästa spelare och gjorde också matchens första försök.

– Det var kul att spela för Enköping, och kul att jag kunde hjälpa till med det jag kunde. Vi spelade bra i första halvlek, sedan lät vi dem komma in i matchen lite i slutet, men det var kul att spela, säger Andrew Daisch, som spelar för Blackheath i England.

– Vi får se om det blir fler matcher. Jag har kontrakt i England och vi börjar säsongen där lite senare, men jag skulle gärna komma tilbaka och spela här, fortsätter Daisch.

Artikelbild

| Liam Wartel på väg framåt i matchen mot Göteborg.

Även Ben Yaxley och Stephen Lamplough som spelat för ERK tidigare, stod för bra insatser.

ERK tog initiativet direkt i matchen, och gick tidigt fram till ledning med 13-0. Göteborg kom tillbaka i slutet av halvleken och reducerade till 13-7. I andra halvlek drog Enköping ifrån efter flera lyckade försök och tog en komfortabel seger.

– Det var lite av en måstematch för oss om vi ska vara med däruppe i tabellen och skapa ett bra utgångsläge inför slutspelet. Men vi är nöjda med resultatet. Vi spelade fantastiskt bra i första halvlek och 13-7 var i underkant, vi gav bort lite poäng i slutet där, säger ERK:s Robin Fransson.

Nu väntar lite uppehåll för ERK, men Fransson ser positivt på fortsättningen.

Artikelbild

| ERK stod för en bra insats mot Göteborg.

– Allt börjar falla på plats nu. Vi hade en dålig försäsong, och då får man lida för det när man inte tränar för säsong. Men jag är nöjd med alla i laget i dag. Sedan måste vi jobba lite på fysiken, vi tröttnar lite i slutet, men nu har vi hela sommaren på oss, säger Robin Fransson.

Poängen för ERK gjordes av: Hannes Nylén 12, Ben Yaxley 10, Andrew Daisch 5, Christopher Vannerberg 5.