3-0 efter första perioden följdes upp med ledning 8-2 efter den andra. EIBK hade mer eller mindre punkterat matchen redan där.

– Större delen av matchen var utklassning. Vi hade jättebra anfallsspel, och borde gjort ännu fler mål med alla de chanser som vi hade, säger EIBK-tränaren Kaj Söder.

En lyckad taktik låg också bakom den stora segern.

– Vi spelade stora delar av matchen med väldigt hög press. Förra matchen när vi mötte Wåhla var jättekonstig, där spelet växlade fram och tillbaka. Då spelade vi inte med hög press, och nu ville vi göra något annorlunda och det slog väl ut, säger Kaj Söder.

Även i tredje perioden körde hemmalaget på, och ledde som mest med 13-2.

– Även att matchen var klar så fortsatte tjejerna att köra på i tredje. Vi hade också flera fina spelvändningar. Bland annat ett mål där vi slog förstapasset bakom eget mål, och och sedan kunde vi avsluta med direktskott i mål. Det hade vi pratat om mycket innan matchen, att våga göra de här spelvändningarna, säger Kaj Söder.

Tre matcher återstår, och EIBK ligger tvåa i tabellen, som innebär kval uppåt. Fyra poäng bakom ledande Björklinge, som väntar i nästa match. Seger där och chansen finns att blanda sig i seriesegern.

– Skulle vi vinna där så måste de ändå tappa poäng, och Björklinge är seriens bästa lag förutom vi, men vi är också ett bättre lag i dag än vi var när vi mötte dem senast, säger Kaj Söder.

EIBK-tränaren ville plussa för Caroline Norrström och Ida Nyholm och fyramålsskytten Kim Eriksson.

Målskyttar EIBK: Kim Eriksson 4, Caroline Norrström 3, Ida Nyholm 2, Julia Brundell 2, Millros Frida Thorell 1, Evelina Widberg 1.