Det var ett sargat EIBK som kom till spel med endast tio utespelare och målvakten Erik Cederholm, på grund av en del skador och sjukdomar. Ändå höll man spelet uppe väl, och ledde matchen efter den första perioden med 2-0 efter mål av Gustav Öberg och Emil Ramström.

– Första perioden är vår absolut bästa i matchen. Sedan blir vi lite trötta, framförallt i tredje perioden, säger EIBK:s tränare Andreas Olofsson efter matchen.

I mittperioden kom Midas tillbaka och gick ifatt till 2-2. Hemmalaget gick också fram till 4-2 i början av den tredje perioden, innan Enköping reducerade till 4-3 genom Tim Buråker. Men Midas fick sista ordet i matchen och gjorde 5-3 när Enköping tryckte på för kvittering.

– Vi började jaga lite där vid reduceringen, och försökte trycka på lite hårdare, men vi kom inte till riktigt, säger Andreas Olofsson.

Olofsson var ändå inte alltför nedslagen över förlusten.

– Det var synd, men hela laget gjorde det jättebra. Vi hade inte riktigt orken i slutet av matchen, men alla slet på bra, säger Andreas Olofsson, som ville plussa för målvakten Erik Cederholm och unge Elias Gustavsson, som gjorde sin andra a-lagsmach.