Håbo FF fick en tuff säsong och tvingas för andra året i följd lämna en serie för en lägre.

Med på resan ner i fyran kommer inte Alexander Edstein att vara, åtminstone inte som tränare.

– När jag hoppade på var det till att börja med en korttidslösning och att jag skulle köra säsongen ut. Det var på tal redan innan säsongen, men då passade det inte. Men efter lite förändringar privat så funkade det bra. Jag tog över och skulle köra hela säsongen, sedan sa vi att vi fick se vad som händer.

– Men jag har meddelat att jag inte kommer att fortsätta i Håbo.

Han betonar dock att det är med goda känslor han lämnar sitt uppdrag.

– Håbo har haft ganska stort spelarombyte inför den gångna säsongen och man behöver nog jobba lite organisatoriskt framöver. Men det är en fin förening med mycket energi och värme – jag har haft en riktigt bra tid i föreningen och med killarna i laget, menar Edstein.

– Nu gäller det för laget att försöka hitta en ny riktning i fyran.

Laget har dragits med en tunn trupp och den truppen har utgjort spelarmaterialet i både division 3 och division 5.

Tror du det finns en risk att truppen blir ännu tunnare i och med nedflyttningen?

– Det är ju alltid en risk – spelarna vill såklart spela så högt som möjligt. Men samtidigt som det finns spelare i truppen som skulle må bra av högre divisioner, så finns det också dem som jag tror skulle känna på att spela på den nivån som väntar nu. Får man ha kvar större delen av årets trupp så kommer man att ha ett riktigt bra lag i division 4.

– Det är inte första gången ett lag åker ner från tvåan och ner i fyran. Får man bara en plan för hur man vill ta det här vidare så tror jag Håbo är ett lag som dels behöver, men kommer att klara av, den här resan.

För Edstein själv är det i nuläget lite oklart vad som väntar framöver.

– Just nu har man inte mycket energi att lägga på fotboll. Men av erfarenhet vet man att suget kommer att komma tillbaka framöver. Men just nu vill man bara ha semester, skrattar han.

– Jag har sagt att jag inte överger Håbo helt och hållet, utan jag kommer att finnas där som en person att byta lite idéer och tankar med, ett bollplank helt enkelt.