Scottish Throwdown är en tävling som har föregåtts av ett två månader långt online-kval bestående av fyra olika grenar, eller event.

Atletverkstan hade fyra lag med i kvalet, men endast Johannes Karlsson och Edvin Lundell tog sig hela vägen till avgörandet i Glasgow i klassen RX-elit.

Väl där fick duon en smakstart under tävlingens första dag.

Efter jämna prestationer i samtliga tre event låg Team Atletverkstan på tredje plats totalt.

– Vi höll en jämn och tillräckligt bra nivå, så inför den andra dagen hade vi känn på pallplatsen, säger Johannes Karlsson.

Den andra dagen fortsatte i samma stil som den första. Efter att ha inlett med en femte- respektive en sjätteplats i de inledande två eventen, så följde Karlsson och Lundell upp det med två raka segrar.

– I finalen gick vi hela vägen ut, verkligen 100 procent. Vi var tvungna att hålla ett jämt tempo, nästan på gränsen till för högt.

Det gav alltså resultat och efter att ha avslutat det sista eventet med en andraplats så behöll man sin tredjeplats totalt sett och fick således kliva upp på pallen.

– Det var egentligen en delad andraplats, men Frankrike hade fler heatsegrar sett över hela tävlingen, säger Johannes Karlsson, som ändå var nöjd.

– Vi åkte dit för att kämpa om pallplatserna och det gjorde vi verkligen. Så vi är mer än nöjda med vår 3:e placering.