1) Jonatan Berggren, Skellefteå, ishockey

Vem i den gyllene ESK-generationen skulle få debutera i SHL först? Jonatan Berggren motsvarade favoritskapet i den stenhårda bataljen. Ganska nyligen fyllda 17 år var det dags att skrinna in i Sveriges högsta serie. Två matcher har det blivit så här långt. Fick för övrigt äran att beskåda Jonatan i en av Nyårscuperna på ”Månskensrinken” vid Bahcohallen för fem, sex år sedan. Redan då såg man ganska naturligtvis att det fanns något extra. Men från att dominera i Ungdomshockey till att debutera i SHL är det många och långa kliv. De har Jonatan tagit med den äran. Naturligtvis oerhört imponerade och nu väntar vi bara på Lindberg, Hasa, Bålsta-Lyckåsen & Co. Det kommer nämligen mera.

2) Jesper Ekström, Jönköping, innebandy

Artikelbild

Måljubel. Enköpings IBK imponerar på alla plan just nu.

Bara elva spelare i herrarnas Superliga i innebandy har gjort fler mål än Fjärdhundrafostrade rookien Jesper Ekström. Jönköpingsspelaren har drämt dit 14 bollar på 14 matcher och verkligen visat att han spelar i rätt liga. Hans snabba sylvassa skott går helt enkelt hem även på den allra högsta nivån.

3) Gunilla Byström, ERK, Dressyr

Att ha cirka 15 år mellan landslagsuppdragen hör till ovanligheterna. Men så är Gunilla Byström ovanligt bra också. Efter att varit ”försvunnen” från den yppersta dressyreliten under många år har hon tålmodigt sett till att tillsammans med Vectra skapa ett ekipage av högsta snitt igen. Det andas klass rakt igenom.

4) Bålsta HC, ishockey

Artikelbild

| Full fart. Bålsta HC bara vinner.

Förutom Lokomotivs Grillbys innebandyherrar är vi inte direkt bortskämda med lokala lag som radar upp vinster den här vintern (se nedan). Men Bålsta Hockey har verkligen varvat upp efter den snöpliga missen till Alltvåan. Fyra raka vinster (match fem spelades efter att det här skrevs) är naturligtvis riktigt trevligt och Lasse Billing och hans mannar fått ordning på både offensiv och defensiv. Kan bli en trevlig vår det här trots allt.

5) Enköpings IBK, innebandy

Herrarna har radat upp fem raka matcher utan förlust och damerna har dessutom vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Det var länge sedan ”klubben” fick njuta av sådana framgångar och båda lagen åker snabbt uppåt i respektive tabell. Och in på listan åker de lika kvickt.

Inte ens nära

Kopierade förlusttexter

Det har blivit visserligen blivit bättre på slutet. Men jag tror vi på EP satt någon form av rekord i att försöka formulera nya förlusttexter den här hösten. Nu vill bara intervjua segerrusiga tränare och lyckliga målskyttar efter härliga framgångar. Basta.