Parken med namnet Norbyvreten ligger mellan Norbyvägen och entrén till Stadsskogen i Sommarro. Den har rustats upp rejält med lekplats, aktivitetsområde och picknickytor.

I ena hörnet av den två hektar stora parken finns en jättelik klätterställning, lekhyddor och moderna gungor som slår ut det mesta. Underlaget består av en mjuk gummiyta som ser ut som asfalt och gräs och minskar risken för att barn gör sig illa.

Hit har familjen Al-Musawi kommit för första gången.

Artikelbild

| Familjen Al-Musawi fr v Karrar, 1, mamma Nora, pappa Hayder, Lina, 6 och Melak 9 ger högsta betyg åt nyrustade Norbyvreten i Sommarro.

– Vi har åkt förbi många gånger och sett att det ser roligt ut för barnen. I Gottsunda där vi bor är det för många barn i lekparkerna, här är det lugnare, säger mamma Nora Al-Musawi.

– Ja,helt fantastiskt, ropar maken HayderAl-Musawi som står vid gungorna, där systrarna Lina, 6 och Melak 9 lagt beslag på en sittgunga med plats för två.

HayderAl-Musawi gillar att grillplatsen ligger en bit ifrån lekplatsen och att barnen kan springa fritt.

– Det märks att kommunen har tänkt på både barn och vuxna, säger han och pekar mot utegymet, där man kan hänga i ringar och göra armhävningar.

Artikelbild

| "Vi gillar att klättra", säger Magdalena Eberger och Mikael Johansson, som testar en av stans största klätterställningar.

Intill finns en utedusch som rustats med ny trätrall för den som behöver svalka sig efter en joggingtur.

Imponerande, tycker Magdalena Eberger och Mikael Johansson, som ägnar dagen åt friskvårdsprojektet "Hitta ut", med stationer inne i Stadsskogen där de nyss varit.

Artikelbild

| Parken har gjorts om med utegym och är öppen för alla som vill utmana sig själv i styrka och uthållighet.

De kommer inte på något de saknar men efter en stunds betänketid säger Magdalena att det i så fall skulle vara en toalett om man blir nödig.

LÄS MER: De bloggar i Stadsträdgården

Artikelbild

| Svettig? Här finns en kalldusch.

LÄS MER: "Jag vill ha fler ekorrar i Källparken"