Konkursboet har många miljoner i skulder

Det som ursprungligen var MB Bygg och blev SGE Construction har försatts i konkurs med skulder på 35 miljoner.

Det har blivit två konkurser på vägen för MB Bygg och SGE Construction.

Det har blivit två konkurser på vägen för MB Bygg och SGE Construction.

Foto: Bertil Ericson / TT

Enköping2019-11-28 21:00

Tidningen har tidigare berättat om Enköpingsföretaget MB Eriksson Bygg och Fastighet som inklusive ett par andra bolag gick i konkurs 2017. Bristen i konkursboet var på cirka 80 miljoner kronor.

Rörelsen såldes till ägarna före konkursen, vilka var Björn och Magnus Eriksson, och inlemmades i bolaget SGE Construction.

Efter problem med skuldsättning i SGE Construction följde ett försök till rekonstruktion av företaget förra vintern. Rekonstruktionen misslyckades och nästa steg blev konkurs. 

I slutet av september lämnade SGE Construction in en konkursansökan till Stockholms tingsrätt eftersom bolaget var på obestånd. Den 1 oktober beslutade tingsrätten om konkurs.

Nu har edgångssammanträde hållits i Stockholms tingsrätt. Vid edgångssammanträdet ska den som är försatt i konkurs avlägga en bouppteckningsed, som intygar att tillgångarna och skulderna som konkursförvaltaren har sammanställt är riktiga.

Till edgångssammanträdet hade tidigare vd:n Björn Eriksson kallats. Han hänvisade till att han inte har arbetat i bolaget sedan november 2018 och ansåg sig därför inte med säkerhet kunna uttala sig om flera saker.  

Av konkursbouppteckningen för SGE Construction AB framgår att bristen i konkursboet är drygt 35 miljoner kronor.

Leverantörsskulderna är på drygt 26,5 miljoner, skatteskulderna är på nästan åtta miljoner och lönefordringarna är på cirka 647 000 kronor.

På listan över företag till vilka SGE Construction har leverantörsskulder finns nio företag från Enköping med.

Edgångssammanträdet i konkursen har hållits i Stockholms tingsrätt.
Edgångssammanträdet i konkursen har hållits i Stockholms tingsrätt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!