När Enköpings-Posten kommer på besök är det fruktstund. Samtliga deltagare sitter lugnt och äter på varsin banan och laddar batterierna för att orka springa, hoppa och göra volter fram till lunch.

Eva-Marie Befring, ledare i Bålsta Gymnastikklubb är initiativtagare till nyårslägret som var öppet för alla som ville prova på gymnastik.

– Det här är första gången vi har ett nyårsläger och det har varit populärt. Vi gör det här för att samla in pengar så att vi kan åka på läger till Danmark i vår. Vi har gått ut med information till samtliga skolor i kommunen och alla som vill har varit välkomna.

Artikelbild

| Eldsjäl. Elin Nevlén började i klubben som treåring och är numera en av ledarna. För henne är gymnastik en viktig ingrediens i livet.

– Eftersom det inte har varit någon snö passar det ju extra bra att kunna lämna barnen här så att de kan få springa av sig lite. Sedan är det ju en chans att få prova på någonting nytt.

Gymnastik är en populär sport. Bålsta Gymnastikklubb har drygt 700 medlemmar och det står barn i kö för att få plats i någon av grupperna.

– Det växer så det knakar och vi skulle kunna växa hur mycket som helst. Men vi är begränsade, vi har inte tillräckligt med lokaler och för få ledare tyvärr. Till våra parkour-grupper är det två års väntetid, en egen lokal står högst upp på vår önskelista, det har varit en dröm i flera år, säger Eva- Marie.

Elin Nevlén började i klubben som treåring och är numera en av ledarna. För henne är gymnastik en viktig ingrediens i livet.

Artikelbild

| Paus. Anna Wranding, 5 år brukar vila i mattan och titta upp på lamporna i taket.

– Jag slutade träna efter en utbytesresa till USA men ville inte släppa taget helt om gymnastiken. Då blev jag ledare och har inte ångrat mej en sekund. Det här är det bästa av två världar. Som ledare får du vara med i någons utveckling och samtidigt vara nära gymnastiken. Att få se dem bli bättre och stråla efter att de klarat ett svårt moment är så häftigt, det här är faktiskt roligare än att träna själv, säger Elin.

Det är full fart på trampetter och trampoliner, i ena änden av hallen tränar Elin de lite äldre tjejerna och i den andra är det Eva-Marie med de yngre förmågorna. Marylin Wetterström, 7 år och Anna Wranding, 5 år är i den yngre gruppen, de tycker båda att det bästa med gymnastik är att få hoppa.

Artikelbild

| Hopp. Eva-Marie Befring har varit ledare i Bålsta Gymnastikklubb i sex år.

– Jag ska börja spela fotboll, tennis, badminton och baseball. När jag blir äldre ska jag tävla i gymnastik, säger Marylin.

Anna vilar en stund i mattan efter lite hopp i trampolinen.

Artikelbild

| Gymnaster. Bakre raden: Felicia, Melinda, Vanja, Lovisa, Frida och Alicia. Främre raden: Anna, Emelie, Linn, Olivia och Marylin.

– Man blir svettig. Då brukar jag lägga mej i mattan och titta upp på lamporna i taket. Jag tycker om alla färger, utom grå och brun, säger Anna och lägger sig ner på den mjuka mattan.