Namnet på det uppgraderade näringsstället vid Skokloster camping behöll Eva Åslund när hon tog över förra året.

Hon är glad för att de externa besökarna hittade hit redan från början.

– Jag ser det här som en långsiktig satsning. Vi har fått väldigt bra respons och 90 procent av gästerna kommer utifrån, säger Eva Åslund, själv Skoklosterbo sedan åtta år tillbaka.

Artikelbild

| Eva åslund håller stängt på måndagar, men har öppet resten av veckan. Målet är att hålla öppet onsdag-söndag även under hösten och vintern.

Många som kommer hit och äter och lyssnar på levande musik vissa kvällar är förstås från Skoklosterhalvön.

– Men vi har även besökare från bland annat Uppsala, Bålsta, Bro, Kungsängen, ja även längre ifrån.

Hon ser en ljus framtid för området. Eva Åslund berättar att man röjer bort barrträd, för att få fram ljusa lövträd som björkar och en pool nere vid vattnet finns på planeringsstadiet.

– Jag hyr av Fredrik von Essen, ägaren till bland annat campingen och värdshuset, och jag är övertygad om att det här kan fortsätta att utvecklas.

Artikelbild

| Ken Karlsson från Järfälla tillsammans med Valle, Gustav, Julian och Viktor, fyra kompisar som umgås på campingen några dagar under sommarlovet. De väntar på att maten, våfflor och rostbiff, ska komma in. "Ett fotbollsmål och lite mer båtmöjligheter för uthyrning är ett önskemål här", säger de.

Sin egen investering i en pizzaugn och sina pizzor bakade på surdeg är hon särskilt stolt över och berättar vidare om satsningar som räkfrossor och sommarbufféer.

Klustret av fik vid slottet några kilometer längre bort ser hon inte som konkurrenter.

– Däremot vill jag gärna lyfta fram att kommunen måste komma till skott med sina satsningar på Skoklosterhalvön. Vi har till exempel ännu inte någon cykelväg. Befolkningen här ute växer och det är företagare och andra driftiga personer som bor sig här, något är jättebra för kommunen.