Inte mindre än 56 utställare och 17 kyrkor finns med i årets upplaga av Vår konst. Den som ska ge sig ut och botanisera bland all konst och kulturarv under påskhelgen kan först besöka samlingsutställningen på Enköpings museum för att få en överblick. Där finns nämligen smakprov från alla utställarna.

– Det är otroligt många utställare i år. Det är rekord och det är många nya, berättade Anna-Lena Eriksson i arbetsgruppen för Vår konst.

Anna-Lena har varit med på alla tidigare årgångar och tänker även på denna, den 21:a, åka runt till alla utställarna.

Artikelbild

| Bo Sundqvist, aktiv konstintressent, höll invigningstalet.

– Jag brukar klara det på tre dagar, sa hon.

Inne på museet var det (precis som tidigare år) fullt med förväntansfulla besökare under invigningen, då man kunde mingla runt med lite cider i glaset och snacka med alla gamla och nya bekanta bland de utställda konstverken.

Invigningstalaren Bo Sundqvist funderade i sitt tal kring konstens dragningskraft, om suget efter att få ge sig ut på konstrundan år efter år för att stifta bekantskap med vad nya och gamla favoriter har uträttat i sina ateljéer.

– Dragningskraften finns kvar. Man vill se nästa konstrunda.

Artikelbild

| Rose-Marie och Trygve Bringhammar vet vad de ska göra under påsken.

Han riktade även ett stort tack till alla som jobbar för att Vår konst ska vara möjligt.

– Det är tack vare arbetsgruppen för Vår konst och Enköpings kommun som konstrundan möjliggörs, sa han.

Artikelbild

| Anna-Lena Eriksson kommer att besöka alla utställarna, precis som hon har gjort tidigare år.

Bo kommer som sagt att ge sig ut för att både se konst och kulturlandskapet runt om i bygden.

– Jag har åkt runt i väldigt många år och har även varit med och ställt ut tidigare och dessutom varit med i arbetsgruppen tidigare, berättade han.

Rose-Marie och Trygve Bringhammar har en väl inarbetad rutin om påskarna. Långfredagen bevistar de invigningen av vår konst, då de prickar in vilka ställen som de ska besöka. Först gör de stan och sedan landsbygden.

– Vi åker runt med goda vänner just den här dagen (långfredagen), berättade Rose-Marie som räknade upp många platser och utställare som de tänker besöka den här rundan.

– I år är fler kyrkor öppna. Det blir kul att se dem som vi inte varit i tidigare, bland annat Lillkyrka kyrka. Sen har vi våra favoriter sedan tidigare, som Veckholms kyrka, berättade hon.

Även Torsvi kyrka lär få ett besök av paret som har varit med på varje konstrunda sedan de flyttade till Enköping, 2011.

Som sagt. Vi ses där ute.