Tina Tombrock känner sig hedrar över att få priset.

– Jag blev helt omtumlad när jag fick beskedet, det är svårt finna ord. Det känns stort, det gör det, säger hon.

I priset ingår bland annat 20 000 kronor, har du hunnit göra några planer för pengarna?

Artikelbild

| Tina Tombrock har alltid haft nära till det kreativa. Hon växte upp i en familj som höll på med teater och konst.

– Det har jag inte. Jag tänker inte på pengarna, det är att bli uppmärksammad och uppskattad som betyder mest. Att höra motiveringen var jätteroligt.

Årets Uppskattning är ett pris inrättat av Region Uppsalas kulturnämnd som kan tilldelas enskilda personer, föreningar eller organisationer som gör betydande insatser för att främja barn- och ungdomskultur i Uppsala län. Tina Tombrock har sedan 2011 drivit Skapande skola-projekt på många grundskolor i Enköpings kommun, och även i andra kommuner.

– Det är jättehäftigt att arbeta med barn. De tänker och löser problem så kreativt. Från och med i år kan även förskolebarn delta i projektet, säger Tina Tombrock.

Hon håller även på med ett nytt projekt, ett integrationsprojekt. Men det är ännu i ett tidigt skede.

– Jag tror att det ger nyanlända jättemycket att få delta och skapa saker. ABF hyr ett rum i gamla gymnastiksalen i Enköping som vi kommer att använda. Jag hoppas att många föräldrar och barn kommer att vilja delta.

Utöver de projekt hon driver så äger Tina Tombrock Backa Konstkvarn. Där erbjuder hon bland annat kurser i keramik, målning, skulptering och formbygge.

– Det är mycket fokus på grunderna så att alla kan vara med, säger Tina Tombrock.