Den 1 juni tillträdde Ulrica Sjöström som kantor i Veckholm och Boglösa församling. Hon har ett förflutet i Jörn i Västerbotten, men flyttade tidigt söderut och bor sedan tio år i södra Uppsala.

Ulrica har arbetat 22 år som kantor bland annat i Sävja kyrka i Danmark/Funbo församling söder om Uppsala, där hon var i 15 år, och senast i Vattholma pastorat med tjänstgöring i Lena och Tensta kyrkor.

Om sin bakgrund säger Ulrica att hon alltid har varit vetgirig och tyckt om att gå i skola och att hon senast gick två år på trädgårdsmästarutbildningen i Bro, Säbyholm. I botten har Ulrica en lärarutbildning.

– Både utbildningen och åren i skolan har varit till stor nytta och glädje för mig i jobbet som kyrkomusiker, som jag utbildade mig till när jag jobbat i skolan några år.

Hon älskar att sjunga och att leda kör och har en ett-årig körpedagog-utbildning vid Örebro musikhögskola. I Vattholma gjorde hon musikalerna Luthers ungar och Ogräs i rabatten med barnkören och John Rutters Requiem och The Crucifixion av John Stainer med kyrkokören.

Den 8 juli inleder Ulrica sommarmusiken i Veckholm och Boglösa församling tillsammans med Camilla Martinsson på cello. Camilla är cellolärare vid Kulturskolan i Enköping.

Veckholm och Boglösa församling är en av de församlingar som arrangerar sommarmusik. Villberga församling är arrangör när Ensemble Pastime samma dag kommer till Litslena kyrka med vokal- och instrumental musik från Europas renässans och barock.