I samband med en jullunch på Ljunggården på lördagen var det dags för åtta kreativa pensionärer att visa upp vad de hade lärt sig under sin studiecirkel i PRO:s regi. De framförde sin egenhändigt gjorda revy/kabaré med sketcher och sånger.

Profilurerna, som de kallar sig, började träffas för knappt ett år sedan. De första månaderna jobbade de fram ett manus till den en timme långa föreställningen. Under det senaste halvåret har de sedan repeterat in numren.

Det rörde sig dels om helt nya nummer och dels om äldre nummer som gruppen har putsat till lite och fått sin egen touche på.

Artikelbild

| Profilurerna: Janerik Södergran, Gunvor Nordvall, Christer Cedergren, Birgitta Sandberg, Carl-Erik Berthelsen, Elisabet Mattsson, Reino Irvebrant och Elsy Andersson.

Lördagens show för en fullsatt samlingssal var faktiskt det sista studiecirkeln gjorde. Men samtidigt var avslutningen premiär, både första och sista föreställningen.

– Studiecirkeln tar slut nu. Vi får se om det blir en fortsättning, sa Reino Irvebrant minuterna innan det drog igång.

– Det är examen i dag, fyllde Janerik Södergran i.

Lite synd om det slutar efter premiären. De bjöd på en fyndig och uppskattad revy. Det var många igenkännande skratt och applåder från publiken. Mycket handlade om tillvaron som pensionär i en tid då mycket kretsar kring appar och smarta telefoner, tidstypiska saker som Profilurerna har tagit fasta på och använder sig av i sin show.

Artikelbild

| Sång. Gunvor Nordvall och Birgitta Sandberg i ett av sångnumren.

Taimi Johansson och Leif Erkenfalk stod för musiken som stöttade skådespelarna på scenen.