– Konst och måleri har följt mig så länge jag minns. Jag målar i olja och akvarell och är autodidakt, men har gått ett år på Skinnskattebergs Folkhögskolas estetlinje. Framförallt har mitt akvarellmåleri utvecklats genom utbildning jag har fått genom kända lärare som Lars Holm, Anders Wallin, Gunnel Moheim och Hasse Karlsson, berättar hon.

Måleriet har varit en syssla vid sidan om yrkeslivet, men numera målar Michelina Gatti på heltid. Hon är född i en by i norra Toscana och dit åker hon varje vår och höst och leder akvarellkurser för deltagare från Sverige och Norge.

– Jag målar föreställande, men inte fotografiskt. Form och färg får gärna "flyta" ut mina målningar. Det är ljuset och "en känsla" jag söker i det jag målar. Det är oftast minnesbilder som kommer fram i mitt måleri och min italienska bakgrund återspeglas ofta i byggnader och färgval.

Artikelbild

| ”Form och färg får gärna "flyta" ut mina målningar".

Michelina ställer ofta ut sina målningar och har deltagit i flera jurybedömda utställningar till exempel i Väsby konsthalls Akvarellsalong 2010-2018 och en Julsalong i Västerås 2010. Hon har tidigare ställt ut både på numera nedlagda Sagågalleriet och Galleri Nykvarn. Även samlingutställningarna är många och även där har Michelina medverkat i Sagågalleriets och Galleri Nykvarns julsalonger. Konstrundor finns också med bland utställningarna och flera utställningar utomlands.

Michelina är medlem i Svenska Konstnärsförbundet och Nordiska Akvarellsällskapet.