Erikssons Tivoli ingår i Erikssons vårmarknad, som inleddes med det lilla tivolit under långfredagen. Nöjesfältet är uppställt på parkeringen i hörnet av Torggatan och Sandbrogatan.

I det sommarlika vårvädret gick ett lämmeltåg av barnfamiljer i shorts och förväntansfulla sinnen i riktning mot tivolit.

Mellan sockervadden och spelen på snurrande lotterihjul åktes det i karuseller av alla möjliga olika slag. En del snurrade med en svindlande hastighet. Andra rörde sig i makligare tempo, ett tempo som passar de lite mindre barnen som inte gillar det där med att få hjärtat i halsgropen av åkturen.

Artikelbild

| Naeb och Noa trivs på tivolit.

Till några av de ivrigaste barnen på plats hör Tuva Johansson med kompisarna Stina Pettersson Hagelin och Bonnie Pettersson Hagelin.

Vad har ni åkt i för några saker?

– Vi har åkt den och den och den och den, säger Tuva Johansson och pekar på de olika åkattraktionerna utan att undertecknad kan hänga med i svängarna.

Snart ska tjejerna åka en till. Tur att de inte blir helt snurriga.

Artikelbild

| Karusellerna lockade ut många barnfamiljer.

– Allt som snurrar ska vi åka i, säger de.

Andra glada tivolibesökare är Naeb och Noa som tycker att livet på tivolit är toppen.

Vårmarknaden fortsätter med handel av korvar, strumpor, leksaker och annat matnyttigt längs med marknadsgatan med knallar som kommer att stå uppställd under påskafton och påskdagen. Knallarna kommer att stå och sälja sina varor längs Torggatan.

Enköpings vårmarknad är en bra inkomstkälla för de arrangerande Enköpingsklubbarna Enköpings Brottarklubb, EBK, och Enköpings Idrottssällskap, EIS.