Det är inte första gången första gångens kulturskolans lärare Stefan Palmfjord tar med sig elever till kyrkan. Han har presenterat den ena duktiga kullen efter den andra.

– Onsdagens slagverkare är en ny kull som håller på och växa fram. Som ensemble har de inte spelat i kyrkan förut, men i år kommer de även att medverka vid Kulturskolans julkonsert. Ensemble består av sex elever i ”högstadieåldern”. Viggo Högberg Algvik, Carl Olaisson, Tilde Lindblad, Alma Ågren, Theodor Buskenström och Rafael Marmbrandt. De har spelat i cirka fem år, berättar Stefan Palmfjord.

– I lunchmusiken kommer vi att spela litet blandad repertoar. Mest klassiskt, men även litet åt jazzhållet. Vi använder i huvudsak marimba, xylofon, klockspel, vibrafon, timpani, men även en del spännande ”småinstrument” kommer att höras.

Artikelbild

| Staffan Larson, violinist och dirigent, är musikansvarig för Forsby kvarns program.

– På programmet står bland annat ett stycke ur Händels Fyrverkerimusik (La Rejouissance) samt ett slagverksstycket March of the Aardwark. Några kommer också att spela solostycken (och kanske duetter) på marimba.

Dessutom kommer två äldre elever, William Lindmark och Alfred Bigelius, att medverka och spela duetter på marimba och vibrafon. De kommer bland annat att spela ”Utskärgård” av Bobby Eriksson, samt ”Winter Joy” av Ruud Wiener.

Forsby kvarn vid Fjärdhundra har en livaktig och varierande verksamhet. På kvarnens program under hösten står både vissång, teater och pianotrio.

Den 17 november kommer vissångarna Lucas Stark och KG Malm till kvarnen med sitt populära program Världens Bästa Allan! som är en hyllning till den folkkäre Allan Edwall. I föreställningen framför de sånger som han på senare år har kommit att bli mer och mer uppmärksammad och älskad för vid sidan av sin skådespelargärning. Visa, folkmusik och mustiga skrönor färgade med svart humor och satiriska samtidsbetraktelser ingår i programmet.

Artikelbild

| Vissångaren Lucas Stark tar med sig KG Malm till Forsby kvarn i programmet Världens Bästa Allan!.

Än mer teateranknutet blir det den 24 november, när kvarnen får besök av skådespelarna Emil Roos Lindberg och Johan Svensson, som berättar historien om Richard III, krymplingkungen, William Shakespeares ärkeskurk, vilket de gör i en komprimerad version

Forsby kvarn avslutar säsongen med en pianotrio, där musikansvarige för Forsby Kvarn Musikscen FKM, Staffan Larson, violinist och dirigent, spelar fiol och har bjudit in några av sina musikervänner.