Från i fredags kan man lyssna på Daniel Svalling och Måndagsrevolutionens (DS&MR) EP, Miljonljud, på Spotify.

– Det var röj hemma hos mig på morgonen, hela familjen stod i köket och dansade, säger Daniel Svalling.

Daniel Svalling skriver låtarna, sjunger och spelar gitarr, Klas Hällerstrand spelar bas, Mats Hedman spelar trummor och Albert Ålander sjunger kör samt spelar gitarr.

Artikelbild

| Bandet hoppas bland annat att det skapta materialet ska underlätta för dem att få spelningar.

– Jag hade ställt klockan på 00.00 för att lyssna på EP:n. Det känns galet att höra sig på Spotify, säger Albert Ålander.

DS&MR började prata om att göra en EP under hösten och i mars spelade de in den. De beskriver sin musik som en blandning mellan indiepop och rock.

– Det är en lite av en slump att vi låter som vi gör, alla kommer från olika musikaliska bakgrunder, några av oss från punken. Det är tur att vi har Mats i bandet, han ser till så att det inte blir för punkigt, säger Daniel Svalling.

Bandet skapades då Daniel Svalling ville hitta musiker till att skapa ett större sound för några av sina låtar. Han har tidigare spelat med Albert Åland, han arbetar med Klas Hällerstrand och han jobbar även med Mats Hedmans fru. När alla testade att spela ihop klickade det direkt.

Artikelbild

| "Vi brukar få höra från de som lyssnat på oss är vår musik är ärlig", säger Daniel Svalling.

– Jag tror att man vill göra extra bra från sig då det är Daniels material vi spelar, det är ren konst, säger Mats Hedman.

16 juni har de ”releasekalas” på Hamncaféet.

Artikelbild

| Nu repar bandet för fullt inför releasefesten 16 juni.

– Vi spelar för att vi tycker det är kul, men det är en stor bonus om andra gillar musiken, säger Daniel Svalling.