"Nu kan vi presentera vår nya kaffeböna som ska driva Kaffestugan 2018. Jessica Jovelin, cafè Tant Gredelin i Enköping, med personal ska skämma bort våra kunder med nyttiga mackor och riktigt onyttiga bakverk! Vi är glada för detta samarbete och hälsar kaffegänget välkomna till Härnevi", skriver plantskolan på sin Facebooksida.

– Jag fick frågan av Karl-Åke, han undrade om jag hade möjlighet att driva caféet i sommar. Han visste ju att jag har fullt upp med Tant Gredelin, men frågade ändå för att han inte hade fått tag på någon som kunde driva Kaffestugan i sommar.

Att säga nej är inget för Jessica. Efter överläggning med personal och mamma så blev svaret ja.

Artikelbild

| Smaskens. Det kommer att serveras nyttiga mackor och riktigt onyttiga bakverk i Kaffestugan i Härnevi.

– Jag behövde egentligen inte fundera så värst länge, det har ju varit lite av en dröm att få driva ett café på landet. Men jag frågade ändå vad mamma tyckte för hon säger att jag kan ta på mig lite för mycket ibland, men hon sa: "kör".

Åtagandet i Härnevi kommer att få inverkan på "Tant Gredelin" under sommarmånaderna.

– För att få tid att driva caféverksamhet på två håll kommer vi att ha stängt inne i stan på måndagar. Mina stammisar blev lite oroliga när jag berättade det, men jag lovade att muta dem med lite goda kakor, det tyckte kaffegänget lät bra, så nu är de lugna igen, säger Jessica och skrattar.

Lördagen den 28:e april slår Jessica upp portarna.

– Det kommer att bli lite som att komma till sommarstugan på landet, det blir lantligt, "bonnigt" och härligt, lite annat tänk än inne i stan. Sedan tänkte jag försöka ha frukost till Melodikrysset på lördagar, då dukar vi upp frukost som man kan sitta ute och äta när man löser krysset, det kommer att bli mysigt.

Blir det en fortsättning?

– Vi börjar med att köra i sommar, sedan får vi se hur det blir. Men det vore roligt att göra det till en tradition.