Aulan på Kryddgården var fylld av sångfåglar i torsdags kväll, körledare Carolina Jakobsson leder kören Joyvoice som träffas varje onsdag och torsdag. Att sjunga i Joyvoice handlar om att få koppla bort vardagen för en stund och bara vara här och nu och ge positiv energi, hävdar Carolina.

– Det här är en kör för alla, inga förkunskaper behövs. Vi jobbar med låtar som alla känner igen och kan sjunga och vi använder inga noter, vi kör på gehör.

Det är första körlektionen för i år och Carolina samlar alla och försöker få dem att hitta sin stämma. Sattelit med Ted Gärdestad ekar i lokalen och Carolina öser på från scenen.

Artikelbild

| Schlager. Det är första körlektionen för i år och Carolina samlar alla och försöker få dem att hitta sin stämma. Sattelit med Ted Gärdestad ekar i lokalen och Carolina öser på från scenen.

Margaretha Aminder Sjöberg är med för andra året och har anslutit sig till Alt-gruppen.

– Jag sjöng i kör i skolan för femtio eller sextio år sedan. Förra året gick jag med i Joyvoice. Det är lättsamt och kul att sjunga, det gör en glad och så får man en sån energi. Det är som träning, både för kropp och själ.

Bredvid står Lotta Fridström, hon har ställt sig i sopran-gruppen.

– Många har fördomar mot körsång och tror att man bara sjunger kyrkliga sånger. Det kan inte vara mer fel, här sjunger vi allt från Abba till Lorene. Tidigare sjöng jag bara i duschen, nu sjunger jag i kör - det är häftigt.

Artikelbild

| Energi. Alt-gruppen kämpar på med att hitta tonerna i refrängen. Carolina berömmer och plockar fram det lilla extra ur kördeltagarna och det bjuds på många skratt.

Alt-gruppen kämpar på med att hitta tonerna i refrängen. Carolina berömmer och plockar fram det lilla extra ur kördeltagarna och det bjuds på många skratt.

– Första versen gick bra, men refrängen var lite svår, men får vi öva lite mer kommer det bli riktigt bra, säger Margaretha.