– Det var väldigt spännande förra året eftersom det var min första utställning, min debut, så det ska bli kul att komma tillbaka, säger Jessica Arosenius som är född och uppvuxen i Enköping och utbildad designer vid HDK (Högskolan för design och konsthantverk ) i Göteborg) och har en masterexamen i Child Culture Design.

Hon tecknare för hand eller i dator och hade förra året börjat prova sig fram med akvarell.

– Genom mitt egna företag säljer jag illustrationer och tar emot beställningar av olika slag, berättar Jessica, som 2016 hade var i Australien under ett år för att bland annat bygga på sina kunskaper inom grafisk design.

Artikelbild

| ”I sommar kommer jag visa mest akvarell”.

– Det har inte hänt så mycket sedan förra året. Jag bor fortfarande kvar i Stockholm och har fortsatt att arbeta med akvarell som jag precis hade börjat med sist. Jag har under året haft kontakt med Larry och Åsa Siveland på Hamnmagasinen och gjort öletiketter och andra illustrationer till dem. Det har varit ett roligt samarbete.

– I sommar kommer jag visa mest akvarell, mycket fåglar och lite andra djur. Jag har jobbat med en serie porträtt av ”Starka kvinnor” i akvarell som ska bli roligt att visa upp. Sedan kommer jag att visa andra original som man kan känna igen från förra årets affischer.

Jessica har skapat en serie porträtt av både djur och människor i den för henne nya tekniken akvarell, som hon snabbt lärt sig att behärska på ett lyhört och intressant sätt.