När arrangörerna av den första Enköpingsfestivalen förra sommaren summerade festivalhelgen var det försiktigt positiva tongångar - en fortsättning skulle det med all säkerhet bli.

Då sade Kimmo Asikainen som var en av arrangörerna:

"Vi har fått jättemycket beröm för arrangemanget och för artisterna. Jag tror aldrig att vi har haft så här bra artister i Enköping. Vi ska försöka spinna vidare på det, jag tror vi har lyckats med det mesta, nu vill vi bara utveckla det till nästa år".

Men nu har arrangörerna Sara Karlsson Olsson, Kimmo Asikainen och Henrik Lindblom tagit beslutet att lägga Enköpingsfestivalen på is - tidsbrist och det tunna artistutbudet är några av anledningarna hävdar Henrik Lindblom.

– Cinema tar för mycket tid just nu, sedan har både jag och Sara fått nya jobb så det skulle bli för mycket att arrangera en festival känner vi. Sedan är det tunt med bra artister som är ute och spelar i sommar som skulle passa Enköpingsfestivalen, därför är det med vemod vi måste meddela att det inte blir någon ny festival i sommar.

Men Henrik betonar att det bara är en paus, Enköpingsfestivalen kommer tillbaka med nya tag 2019, hävdar han.

– Vi kommer satsa extra mycket på Cinema i sommar. Det är ju fotbolls-VM och vi kommer göra något bra av det med storbildsskärmar och uteservering, men i vilken utsträckning det blir är inte klart än. Nästa år ska vi satsa vidare på Enköpingsfestivalen och göra det riktigt bra.