I Salnecke Slottscafé som för 50 år sedan var ett stall och inhyste kor, ställer Arnold Bunge ut sina tavlor för andra gången. "Ett möte mellan forntida myter och egna berättelser" kallar konstnären sin utställning. Tavlorna hänger högt och lågt på väggar och i takbjälkar, verken symboliserar människans och konstnärens egen resa genom tid och rum.

– Jag funderar mycket på tiden, den inspireras jag av. Det är fascinerande att tänka på de ändlösa kedjor som vi alla är en del av, säger han medan han visar runt bland tavlorna. Gemensamt för det mesta jag gör är de tre V:na. Var kommer jag ifrån? Varför finns jag? Vart ska jag?

På majoriteten av konstverken syns en ensam kajakpaddlare, det är Arnold själv som paddlar genom tid och rum.

Artikelbild

| Filosof. Konstnären Arnold Bunge padlar på sin kajak över livets hav. I helgen hade han vernissage på Slottscafét i Salnecke.

– Jag älskar att paddla kajak. Här föreställer jag mig att det är livets hav och att jag seglar på det, säger han och sveper med armen över ett av verken.

Gun-Marie Kumbrandt och Carita Gustavsson bor inne i Örsundsbro samhälle och har tagit sig en promenad genom snömodden för att ta sig en kopp kaffe och en godbit. De stannar upp och förundras över verken som hänger från takbjälkarna. Gun-Marie fastnar för en färgglad kungsfiskare och blir stående i flera minuter med blicken på tavlan.

– Hjälp vad fint, se på han. Gud vilka färger, jag blir så glad när det finns något att titta på när man fikar. Kungsfågeln finns här nere, säger Gun-Marie och pekar ut genom fönstret med käppen. Vilken fantasi han har.

– Ja, det är så med konstnärer, säger Carita och tar några steg närmare godbitarna som ligger bakom en glasmonter vid disken.