Ett muller av röster ligger som ett täcke över Bergvretens idrottshall. Kring borden i hallen har samlare och utställare med olika intresseområden samlats för att prata, fika, beundra och köpslå.

– Har du tappat bort frugan, säger någon till en man som står med en skiftnyckel i handen och ser lite vilsen ut.

En bit bort från bordet med skiftnycklar och andra verktyg står Britta Lindström och Sigvard Barud från Heby och försöker göra sig av med saker de har samlat på sig under åren.

Artikelbild

– Vi har flyttat från ett hus med sex rum till en lägenhet med två, så vi försöker sälja bort saker vi inte längre får plats med.

De är lite av loppisveteraner och har besökt samlarmässan i Enköping de senaste tio åren.

– Varje år säger vi att det är sista gången, man vi kan inte hålla oss borta. Vi måste ju bli av med grejer vi har samlat på oss, man kan inte bara kasta, säger Britta och Sigvard.

Siv Lord och dottern Susanna står och beundrar en blå vas vid ett av de många borden i hallen. Siv hävdar att hela släkten Lord är inbitna samlare.

Artikelbild

| Trångt. Britta Lindström och Sigvard Barud från Heby försöker göra sig av med saker de har samlat på sig under åren. De har flyttat från sex rum till två och behöver frigöra lite utrymme i lägenheten.

– Blått ska det vara, kornblått - inget annat. Jag älskar blått och jag har ett helt skåp fullt av kornblåa glasföremål. Ibland undrar jag vad jag håller på med, men jag kan inte sluta. Men nu börjar det bli så fullt hemma så att jag måste välja noga vad jag ska köpa. Men den här vasen får plats i skåpet, den tar jag.